E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri 10 trilyon dolara ilerliyor---

Çin hisseleri 10 trilyon dolara ilerliyor

Çin hisseleri 10 trilyon dolara ilerliyor
07 Haziran 2015 - 18:08 borsagundem.com

Çin piyasasında işlem gören hisselerin değeri 10 trilyon dolara ulaşmaya hazırlanıyor

Çin piyasasında işlem gören hisselerin değeri dünyanın en büyük rallisini kaydetmesinin ardından 10 trilyon dolara ulaşmaya hazırlanıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 8.9 yükselirken, bu yılın en büyük artışını kaydetti ve 2008’den bu yana ilk kez 5,000 puanın üzerini gördü. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, 5 Haziran Cuma günü itibarıyla toplam işlem hacmi 9.7 trilyon dolara ulaşırken, 2015 itibarıyla 4.8 trilyon dolar artış kaydetti.

Şanghay endeksi son 12 ayda yüzde 146 artış ile diğer tüm küresel endeksleri geride bıraktı. En son açıklanan verilerle oluşan Çin ekonomisine yönelik zayıf tablo, hükümetin teşvikleri arttıracağına yönelik tahminlerin artmasına neden oldu.

Mizuho Securities Asia Ltd. baş ekonomisti Shen Jianguang, “Çin hisselerindeki yukarı yönlü hareket, geçtiğimiz yıldaki dünyanın en düşük değerli görünümünün ardından büyük bir sürpriz oldu. Bunun bir balondan mı ibaret olduğunu yoksa ekonominin bu tabloyu yaklaşıp yaklaşamayacağını göreceğiz” şeklinde görüş bildirdi.

Şanghay Bileşik Endeksi toplam hacmin 25 kat üzerinde işlem gördü. 11 ay öncesinde, gösterge endeks 9.6 kat ile 1998’den bu yana en düşük seviyeden işlem görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)