E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri düşüşe ara verdi---

Çin hisseleri düşüşe ara verdi

Çin hisseleri düşüşe ara verdi
26 Şubat 2014 - 09:59 borsagundem.com

Çin hisseleri, değerlemeleri rekor düşüğe yakın seviyelere çeken dört günlük düşüşe ara verdi

Çin hisseleri, değerlemeleri rekor düşüğe yakın seviyelere çeken dört günlük düşüşe ara verirken, yuan dün 2010'dan bu yana en büyük düşüşü yaşamasının ardından bugün yatay seyrediyor. 

Şanghay Bileşik Endeksi, enerji ve metal üreticilerindeki rallinin emlak şirketlerindeki düşüşü gölgede bırakması ile, yüzde 0.2 yükselerek yerel saat ile 14:46'da 2,037.19 puan oldu. Gösterge para piyasası oranı, merkez bankasının yuanı zayıflatma çabalarının finansal sistemde para arzını yükseltmesi ile yedi ayın en düşüğüne geriledi. Çin para birimi yuan, dolar karşısında yüzde 0.03 düşüşle 6.1286 seviyesinde.

Emlak piyasasının zayıflaması ve değer kaybeden para biriminin şirket kârlarını azaltacağı endişeleri ile, Şanghay Bileşik Endeksi son dört günde dünya çapındaki endekslerde yaşanan düşüşlere öncülük ederken, endeksin fiyat-kazanç oranı yüzde 3 gerileyerek tüm zamanların en düşüğüne geriledi. Çin'de politika yapıcıların yuanın değer kazanacağına yönelik iddiaları bastırmak adına çaba gösterdiği söylentileri ile, para biriminin volatilitesi artıyor. 

Central China Securities stratejistlerinden Zhang Gang, "Oldukça düşüş yaşandı, böylece birçok olumsuz haber fiyatlanmış durumda. İleriye bakacak olursak, liderlerin reformların yönünü gösterebileceği Mart ayı politika toplantısına odaklanmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Çin'de bir sonraki politika toplantı 5 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

Şanghay Bileşik Endeksi dün, 10.2 kat kazanç gösterirken, tüm zamanların en düşüğü olan ve geçtiğimiz ay gerçekleşen 10 kata yaklaştı. MSCI Dünya Endeksi'nde kazançlar 16.6 kat seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)