E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri iki ayın zirvesine yöneldi---

Çin hisseleri iki ayın zirvesine yöneldi

Çin hisseleri iki ayın zirvesine yöneldi
21 Mart 2016 - 08:42 borsagundem.com

Çin hisse senetleri, politika yapıcıların kredili işlemler üzerindeki kontrolünü azaltmasıyla iki ayın zirvesine yöneldi.

Çin'de gösterge hisse senedi endeksi, politika yapıcıların kredili işlemler için verilen krediler üzerindeki kontrolünü azaltmasıyla iki aydan bu yana ilk kez 3,000 seviyesinin üzerine tırmandı.

Şanghay Bileşik Endeksi, aracı kurumlar ve teknoloji şirketleri öncülüğünde yüzde 2 arttı. China Kredili işlemler için aracı kurumlara fon sağlayan devlet destekli Securities Finance Corp. Cuma günü, aracı kurumlara 7 günden 1812 güne kadar vadeli kredi sağlamaya tekrar başlayacağını belirtti. Citic Securities Co. dört aydan bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Hundsun Technologies Inc. üçüncü günde de yükselebileceği günlük limite kadar yükseldi.

Kredili işlemlerde artış yılın ilk yarısında hisse senetlerindeki patlmayı tetiklediği gibi ardından gelen düşüşünde şiddetini artırdı. Şanghay Bileşik Endeksi'nde geçtiğimiz iki yılın çoğunda görülen hareketler, geçtiğimiz hafta Aralık 2014'ten bu yana en düşük seviyesine gelen kredili işlemlere olan iştaha göre şekillenmişti.

“Devlet piyasanın aşağı gitmesini istemiyor ve yatırımcıların alım yapmasını istiyor, bu nedenle kredili işlemlerdeki kontrolün azaltıldığını görüyoruz” diyen Şanghay merkezli Jingxi Investment Management Co. CIO'su Wang Zheng, “düzenleyicilerin önceliğinin piyasa istikrarı olmasıyla birlikte, önemli bir olumsuz haber yok. Radikal bir reform yok” diye devam etti.

Şanghay Bileşik Endeksi, saat 13:02'de yedinci günde de yükselerek 3,012.03 seviyesine tırmandı. Endeks, bazı ticari bankaların aracı kurum dışı kredili işlem kredileri sağlamaya tekrar başladıkları yönündeki spekülasyonun etkisiyle Kasım'dan bu yana görülen en güçlü haftalık yükselişini kaydetti. Söz konusu durum, geçtiğimiz yaz düzenleyiciler tarafından yasaklanmıştı.

Çin'deki gelişmeler piyasaya olumlu yansıyabilir

 

Japonya piyasaları bugün kapalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)