E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri sert düştü---

Çin hisseleri sert düştü

Çin hisseleri sert düştü
17 Haziran 2014 - 11:20 borsagundem.com

Çin hisseleri, ülkeye yapılan doğrudan yabancı yatırımın beklenmedik şekilde gerilemesi ile son bir ayın en dik düşüşünü kaydetti

Çin hisseleri, ülkeye yapılan doğrudan yabancı yatırımın beklenmedik şekilde gerilemesi ile son bir ayın en dik düşüşünü kaydetti. 

Çin'de finans dışı doğrudan yabancı yatırımı Mayıs ayında bir yıl önceye göre yüzde 6.7 azalırken, beklentiler yüzde 3.2 artış olacağı yönündeydi.

Finansal hisseler gerilerken, Industrial & Commercial Bank of China Ltd. 10 Mart'tan bu yana en büyük kaybını yaşadı ve China Vanke Co. yüzde 1.7 düşüş kaydetti. China Engineering Co. sanayi şirketlerindeki gerilemeye öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi bugün yüzde 0.9 düşüşle 2,066.70 puandan günü tamamladı. Endeks dün, merkez bankasının zorunlu karşılıklarda indirimlere uygun banka sayısını artırması ve perakende satışların Mayıs ayında toparlanmasının, düşen konut fiyatlarının ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerini bertaraf etmesi ile 18 Nisan'dan bu yana en yükseğe tırmanmıştı. 

CSI 300 Endeksi yüzde 1 geriledi. Hong Kong'taki Hang Seng China Enterprises Endeksi ise yerel saat ile 15:15'te yüzde 0.6 aşağıda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)