E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri yükseldi---

Çin hisseleri yükseldi

Çin hisseleri yükseldi
16 Şubat 2016 - 08:22 borsagundem.com

Çin hisse senetleri yeni kredilerin artmasıyla birlikte yükselişe geçti

Şanghay Bileşik Endeksi, yerel saat ile 13:06'da yüzde 3 artarak 2,829.10 puan oldu ve endekste bu yılki kayıplar yüzde 20'ye indi. PetroChina Co. yüzde 2 yükseldi. Yuan cinsinden yeni krediler 2.51 trilyon (390 milyar dolar) olarak analist tahminlerini geride bıraktı. Hong Kong Hang Seng China Enterprises Endeksi Pazartesi günkü kazançlarını genişletti. Yuan on yıldan uzun bir sürenin rekor düzeydeki yükselişini gerçekleştirmesi sonrası zayıfladı.

Şanghay Bileşik Endeks, küresel hisse senetleri gösterge endeksleri arasında Yunanistan hisseleri ardından bu yıl en fazla düşen endeks oldu. Büyüme endişeleri ve zayıf yenin sermaye çıkışlarını artıracağına ilişkin endişe, düşüşte etkili oldu. Pazartes, günkü veriye göre Çin ihracatı, Ocak'ta ardı ardına yedinci aylık düşüşünü gerçekleştirirken ithalat yüzde 19 düştü.

Şanghay'da KGI Securities Co. analisti Ken Chen, “Kredi büyümesi hükümetin likiditeyi artırma yönündeki çabaları ve kurumsal finansman artışıyla destekleniyor. Ekonomik göstergeler, Ocak ayında pek iyi görünmüyordu ve bir çok şirket ya zarar etti ya da karında düşüş oldu. Temerrüdlerin önüne geçmek için, hükümet likiditeyi artırmaya başladı ve temelde kredi risklerini ertelemiş oldu. Aynı zamanda hükümet, büyük projelerin başlayabilmesi için fon hazırlıyor” dedi.

Hang Seng China Enterpises yüzde 3.2 artarak Eylül'den bu yana görülen en güçlü iki günlük yükselişine yöneldi. Hong Kong'da işlem işlem gören Çin hisseleri, geçtiğimiz hafta Mayıs zirvesinden yüzde 49 düşerek, değerlemeleri rekor düşük seviyelere çekti. Hang Seng Endeksi yüzde 1.7 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)