E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri yükselişe geçti---

Çin hisseleri yükselişe geçti

Çin hisseleri yükselişe geçti
09 Aralık 2013 - 10:50 borsagundem.com

Beklenenden iyi gelen ihracat ve enflasyon verilerinin, enerji şirketlerini kayıplarını gölgelemesiyle Çin hisselerinin çoğu değerlendi

Çin'de ihracat ve enflasyon verilerinin beklenenden iyi gelmesinin, enerji üreticilerindeki kayıpları gölgelemesiyle Çin hisselerinin çoğu yükseldi.

Hangzhou HIK-Vision Digital Technology Co., teknoloji şirketlerinin, günün en kazançlı sektörü olmasına öncülük etti. Yonker Environmental Protection Co., 1 ayın en büyük rallisini kaydederek, çevre koruma şirketleri arasındaki kazançları devam ettirdi. China Shenhua Energy Co., kötüleyen kirliliğin, yakıt bağımlılığını azaltabileceği endişesiyle 3. gününde de düşüş kaydetti.

Değer kaybeden her 4 hisseye karşılık 5 hissenin değer kazandığı Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 2,234.71 puana geriledi. İyileşen veriler, Çin Başbakanı Li Keqiang'ın, ekonomide piyasaların rolünün artırılması ve yerel tüketimi artırarak, ihracat bağımlılığından kurtulma hedefini içeren reformları uygulayabileceği iyimserliğini destekliyor.

Beklenenden iyi gelen verilerin hisseleri desteklediğini belirten Huaxi Securities Co.'nun analistlerinden Mao Sheng, "Ancak bu birkaç haftadaki kazançlar, yıl sonundaki likidite sıkışıklığından ötürü çok büyük olmayacak ve kazançlar düşebilir. Yükseliş için çok fazla iyi habere ihtiyacımız var" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 2,449.40 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin 15 Kasım'da devlet kontrolündeki sektörlerde daha fazla özel yatırıma izin verme ve tek çocuk politikasını gevşetme vaadinde bulunmasından bu yana yüzde 4.7 sıçradı. Endeksteki işlem hacmi bugün 30 günlük ortalamanın yüzde 17 altında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)