E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri yükselişte---

Çin hisseleri yükselişte

Çin hisseleri yükselişte
13 Ocak 2016 - 07:07 borsagundem.com

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, yuan bazında ihracatın artmasının etkisi ile yükseldi

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, Çin'de yuan bazında ihracatın beklenmedik bir şekilde artması ve offshore yuandaki beş günlük yükselişin rekora yönelmesinin ardından iki ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi Hong Kong saat ile 11:32'de yüzde 2.2 yukarıda seyrediyordu. Çin'de ihracat Aralık ayında yuan bazında yüzde 2.3 artarakne, Hong Kong piyasasında işlem gören yuan yüzde 0.16 yükseldi ve beş günlük yükselişini yüzde 2.1'e genişletti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi fazla değişmedi.

Çin'in dış ticaret verileri, yuandaki zayıflamanın dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin dış ticaretteki rekabet gücünü artırmış olabileceğini işaret ediyor. JK Life Insurance Co.'ya göre, hükümetin yuana istikrar kazandırma çabaları etkisini gösteriyor ve bu çabalar, sermaye çıkışlarını durdurabilir ve hisse senetlerine de alım getirebilir.

Şanghay'da JK Life fon yöneticisi ve hisse senetlerindeki varlıklarını koruyan Wu Kan, "Yuandaki harekeet bu yıl hisse senetlerindeki performans ile yakından ilgili, zira yatırımcılar sermaye çıkışlarından endişe duyuyor," dedi ve "Şimdi yuan temel olarak istikrar kazanmış durumda ve hisse senetlerinin de geri dönmesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)