E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisselerinde kayıplar bitmiyor---

Çin hisselerinde kayıplar bitmiyor

Çin hisselerinde kayıplar bitmiyor
25 Ağustos 2015 - 06:48 borsagundem.com

Çin hisseleri, devletin piyasaya olan desteği ile ilgili şüphelerin etkisiyle 2007’den bu yana gösterdiği en büyük düşüşü genişletiyor

Çin hisseleri, 2007’den bu yana en sert gerilemeyi genişleterek düşüşü 4. güne taşıyor. Çin piyasalarında hükümetin piyasaya olan desteğini azalttığı endişesi yaşanıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.9 gerileyerek yerel saat ile 10.21’de 3,085.49 puana geldi ve 8 ayın en düşük seviyesine yöneldi. Endeks geçtiğimiz haftaki yüzde 12’lik düşüşün ardından Pazartesi günü yüzde 8.5 geriledi. Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinin göstergesi Hang Seng China Enterprises Endeksi Mart 2014’ten bu yana en düşük seviyesinden yüzde 2.1 yükseldi.

Hükümetin niyeti ile ilgili spekülasyonlar 14 Ağustos’tan bu yana tırmandı. Çin regülatörleri, otoritelerin volatilitenin gerilemesi ile hisse senedi fiyatlarını destekleme kampanyasını sonlandıracağı sinyali vermişti. Devletin işlettiği Economic Information Daily Gazetesi’nde Salı günü yer alan bir yoruma göre yetkililer, fiyatlar düşmeye devam etse bile hisse senedi destek programını azaltmalı.

Şanghay’daki Huaxi Securities Co. analistlerinden Wei Wei, “Bu bir panik satışı ve güven konusu. Hükümet piyasayı kurtarmak için tekrar harekete geçmeyecek. Çünkü bu, küresel bir satış dalgası ve şu an her yere yayılıyor. Bu kez işe yaramayacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)