E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisselerinde sert düşüş---

Çin hisselerinde sert düşüş

Çin hisselerinde sert düşüş
13 Haziran 2016 - 11:54 borsagundem.com

Çin hisse senetleri, ekonomik endişeler ve MSCI kararı öncesinde sert düştü

Çin hisse senetleri, dünyanın en büyük ekonomisinin görünümüne ilişkin endişelerin artarken günün ikinci yarısında satışların hızlanmasıyla Şubat'tan bu yana en sert düşüşü yaşadı.

Şanghay Bileşik Endeksi Pazartesi günü kapanışta yüzde 3.2 düştü. Endeks'te yükselen her hisse senedi başına 25 hisse senedi geriledi. Görece daha küçük şirketlerin işlem gördüğü ChiNext Endeksi yüzde 6 gerilerken, Hang Seng Çin Şirketleri Endeksi son 4 ayın en büyük düşüşünü yaşadı. Yuan, 5 yılın en düşük seviyelerine doğru geriledi. Pazartesi günü açıklanan veriye göre, Çin'de 2016'nın ilk 5 ayında sabit sermaye yatırımları 38 ekonomistin beklentisinin gerisinde kalırken, küresel Hisse senedi piyasalarında satışlar derinleşti.

Şanghay'da KGI Securities analisti Ken Chen, "Mayıs ayı ekonomik verileri çok iyi gözükmüyor ancak piyasa, son dönemde yuanın değer kaybetmesi yönündeki baskı nedeniyle, hükümetin faiz indirmesinin pek olası olmadığı yönünde spekülasyon yapıyor. Dolayısıyla hisse senedi piyasası, ne temel ne de likidite anlamında herhangi bir destek bulamıyor" yorumunda bulundu.

Satışlar Şanghay'la sınırlı kalmadı. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkacağı yönünde artan endişeyle Asya hisse senetleri son 2 ayın en büyük düşüşünü yaşadı. MSCI bu hafta, yuan cinsi hisse senetlerini küresel endekslerine dahil edip etmeme kararını verecek. Bu karar Çin Hisse senetlerine milyarlarca dolar çekme potansiyeline sahip.

KGI analist Chen, "Yatırımcılar MSCI kararının hala belirsiz olması nedenilye de karar öncesinde kar realize etmek için satış gerçekleştiriyor" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi 2.883,07 puandan kapandı. Endeks bu yıl yüzde 20 gerileyerek, Bloomberg tarafından takip edilen 93 hisse senedi endeksi arasında en kötü performans gösteren ikinci endeks oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)