E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin, İsviçre'den altın ithalatını durdurdu---

Çin, İsviçre'den altın ithalatını durdurdu

Çin, İsviçre'den altın ithalatını durdurdu
20 Eylül 2024 - 08:27 borsagundem.com

Yükselen spot altın fiyatları ile birlikte İsviçre'den Çin'e yapılan altın ihracatı sıfır seviyesine kadar düştü. Şanghay Altın Borsası'ndaki yerel altın fiyatlarının Londra fiyatlarına göre indirime gitmesi de altın ithalatı için teşvikleri zayıflattı.

Dünyanın en büyük altın tüketicisi olan Çin, Ocak 2021'den bu yana ilk kez ağustos ayında İsviçre'den altın ithal etmedi.

Yükselen spot altın fiyatlarının Asyalı perakende alıcıları uzak tutması nedeniyle İsviçre'den Çin'e yapılan tedarik, haziran-temmuz aylarındaki istikrarlı düşüşün ardından ağustos ayında tamamen kurudu.

Metals Focus danışmanlık şirketinin kıdemli analisti Junlu Liang, “Büyük Çin'e yapılan ihracatın temmuz ayında yavaşlayan talep nedeniyle zaten zayıflamış olduğu düşünüldüğünde bu rakamlar pek de sürpriz olmadı. Şanghay Altın Borsası'ndaki yerel altın fiyatlarının ağustos ayında Londra fiyatlarına göre indirime gitmesi de Çin'e altın ithalatı için teşvikleri zayıflattı” dedi.

Çin'e sevkiyat yapılmaması ve Hong Kong'a arzın düşük olması nedeniyle İsviçre'nin ağustos ayı toplam altın ihracatı haziran ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Ancak, dünyanın ikinci büyük altın tüketicisi ve önemli bir ithalatçısı olan Hindistan'a yapılan sevkiyatlar, ülkenin temmuz ayında devlet altın ithalat vergisini son 11 yılın en düşük seviyesine indirmesiyle ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 38 arttı. Hidistan'a 48 bin 333 kg altın sevk edildi.

Ağustos ayında Türkiye'ye yapılan sevkiyat ise temmuz ayının ve 2024 Ağustos ayının gerisinde kaldı.

İsviçre, ağustos ayında Türkiye'dre 4640 kg altın ihrac etti. Temmuz ayında bu rakam 5016 ve 2023 Ağustos ayında 14895 kg seviyesindeydi.

Altın ABD verisinin ardından yükselişte Altın ABD verisinin ardından yükselişte

 

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttuÇin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttu

 

Çin'de altın ithalatı son 2 yılın en dibindeÇin'de altın ithalatı son 2 yılın en dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)