E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin MB 4'ncü ayında da altın alımı yapmadı---

Çin MB 4'ncü ayında da altın alımı yapmadı

Çin MB 4'ncü ayında da altın alımı yapmadı
09 Eylül 2024 - 06:42 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, son 4 aydır rezervleri için altın alımı yapmıyor.



Çin'in altın rezervleri geçen ayın sonunda 72,8 milyon ons olarak gerçekleşti. Ancak altın rezervlerinin değeri Temmuz sonundaki 176,64 milyar dolarda 182,98 milyar dolara yükseldi.

Altın fiyatları bu yıl şimdiye kadar %21 arttı ve 20 Ağustos'ta ulaştığı 2.531,60 dolarlık rekor seviyenin biraz altında seyrediyor.

Çin Merkez Bankası (PBOC) alımlarına ara vermeden önce 18 ay üst üste altın satın almıştı. 2023 yılında dünyanın tek başına en büyük altın alıcısı olan Çin MB'nin alımlarını durdurma kararı son aylarda Çinli yatırımcıların talebini azaltmaya yardımcı oldu.

Julius Baer analisti Carsten Menke, PBOC'nin yüksek fiyatlara rağmen, rezerv varlık olarak ABD dolarına daha az bağımlı olma arzusu gibi ekonomik değil siyasi motivasyonlar nedeniyle bir noktada alımlara devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Çin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdiÇin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdi

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Batı gaz alımını gizlice sürdürüyorRusya Dışişleri Bakanlığı: Batı gaz alımını gizlice sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)