E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin MB, yatırımcıların kafasını karıştırıyor---

Çin MB, yatırımcıların kafasını karıştırıyor

Çin MB, yatırımcıların kafasını karıştırıyor
12 Ocak 2016 - 16:57 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam piyasa raporunda Çin Merkez Bankası'nın adımlarını ve piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Çin Merkez Bankası’nın yapmış olduğu müdahaleler yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor. Geçen hafta başında piyasalarda yuan satan Çin Merkez Bankası, hafta sonu itibariyle offshore yuan piyasasında yuan alımlarına başladı. Yapılan alımların piyasadaki yuan miktarını azalttığı için bankalararası gecelik faiz oranları %4.70 seviyesinden %66 seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Çin Merkez Bankası’nın yapmış olduğu hamleler piyasa oyuncularının kafasını karıştırmaya devam ederken ilk etapta endeksler güne satış baskısıyla başladı. Ancak gelen tepki alımlarının etkisiyle Avrupa ve ABD borsaların %1 ila %2 arasında değer kazançlarının olduğunu görmekteyiz.

Japonya'da Cari İşlemler Kasım Ayında Da Fazla Verdi...

Japonya, dış ticaret açığının daralması ve yurtdışı yatırımlardan sağlanan gelirlerin etkisiyle Kasım ayında da cari işlemler fazlası verdi. Maliye Bakanlığı verilerine göre; cari işlem fazlası 858.5 milyar yen tutarındaki tahmine karşın 1.143 trilyon yen (9.72 milyar USD) olarak gerçekleşti.

Yurtiçi Piyasalar Terör Etkisiyle Dalgalandı…

Güne yatay bir başlangıç yapan yurtiçi piyasalar, sabah saatlerinde Sultanahmet meydanında gerçekleşen terör eyleminin ardından dalgalanma yaşandığı görüldü. Yaşanan üzücü gelişmenin ardından TL varlıklarında ilk etapta bir miktar değer kaybı yaşanmasına rağmen global piyasalarda yaşanan güçlü tepki alımları yurtiçi piyasalara da olumlu yansıması dikkat çekti.

IMF Başkanı Lagarde, Çin Konusunda Endişeli…

IMF Başkanı Lagarde, bugün yapmış olduğu açıklamalarına baktığımızda, Çin’in içinde bulunduğu durumdan endişelendiğini görüyoruz. Lagarde, Çin’in sürdürebilir büyümesinin olumlu olmasını belirtmesine karşın, ülkenin içinde bulunduğu değişimden dolayı, kısa vade de diğer piyasalara yayılma etkisini gösterebileceğini belirtti. Ayrıca petrol fiyatlarının bir süre daha düşük seviyelerde kalabileceğinin altını çizdi.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)