E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin MB’sı parasal genişlemeye karşı direniyor---

Çin MB’sı parasal genişlemeye karşı direniyor

Çin MB’sı parasal genişlemeye karşı direniyor
13 Kasım 2014 - 09:13 borsagundem.com

Financial Times’ta çıkan haberde Çin Merkez Bankası’na yönelik parasal genişleme beklentisi olduğu ama bankanın bu fikre direndiği belirtildi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Japonya ve Avrupa’da parasal genişleme yapılmasının ardından Çin’de de parasal genişleme yapılması gerektiğine dair yorumlar kuvvet kazanmaya başladı. Ancak Çin Merkez Bankası’nın eleştirilere direndiği belirtiliyor.

Bugün Financial Times’ta çıkan haberde Çin ekonomisinde yaşanan yavaşlama sebebiyle merkez bankasına yönelik baskıların arttığının üzerinde duruldu. 

Tüketici fiyatları endeksinin son 5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından devletin PMI endeksi de son beş yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

Çin Merkez Bankası yetkilileri, Komünist Parti'nin geçen yıl yaptığı ekonomik reformların ardından parasal genişlemeye gitmenin sarf edilmiş eforları hiçe sayacağını belirtiyorlar.
Ancak Çin Merkez Bankası’nın eylül ve ekim aylarında bankalara 125 milyar dolar enjekte etmesine rağmen Çin’de yorumların ardı kesilmiş değil.

Shanghai Yaozhi Asset Management analisti Wang Yingfeng, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede Çin Merkez Bankası’nın geleneksel metotların haricinde rezerv oranını ve faiz oranını düşürmek gibi uygulamalara gitmesi gerektiğini belirtti.

Wang Yingfeng ayrıca bankaların kasasına giren paranın reel ekonomiye girmediğini iddia ediyor. Bankaların elinde çok fazla para olduğunu ama ellerindeki parayı sadece güvendikleri şirketlere kredi olarak verdiklerini belirten Wang, güvenilir şirketlerin krediye ihtiyacı olmadığını, krediye ihtiyacı olan şirketlere ise bankaların güveni olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)