E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Merkez Bankası'ndan swap hamlesi---

Çin Merkez Bankası'ndan swap hamlesi

Çin Merkez Bankası'ndan swap hamlesi
10 Ekim 2024 - 06:29 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, hisse senedi piyasalarını büyütmek için swap kolaylığı başlattı

Çin Merkez Bankası, menkul kıymetler, fon ve sigorta şirketlerinin hisse senedi alımları için likit varlıklar elde etmelerini sağlamak amacıyla 500 milyar yuanlık bir swap kolaylığı sunmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 70.60 milyar dolarlık kolaylığın kurulması, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng tarafından ülkenin zor durumdaki ekonomisini canlandırmak için geçen ayın sonlarında tanıtılan daha geniş bir teşvik paketinin bir parçası.

Teşvik paketinin detaylandırıldığı basın toplantısında Pan, takas imkanının “bu kurumların fon yaratma ve hisse senedi varlıklarını artırma kabiliyetlerini önemli ölçüde artıracağını” söyledi.

Çin MB'den yapılan açıklamada, uygun broker ve sigortacıların artık merkez bankasından hazine bonoları gibi likit varlıklar elde etmek için tahvil, hisse senedi ETF'leri ve CSI 300 endeksinde listelenen şirketlerin hisseleri gibi varlıkları rehin verebilecekleri duyuruldu.

Banka, şu anda başvuruları kabul ettiğini ve gelecekte tesisin boyutunu genişletebileceğini de belirtti.

Merkez Bankası'nın son hamlesinin piyasa duyarlılığını artırmaya yardımcı olup olmayacağı belirsizliğini koruyor, ancak uzmanlar ve devlet medyası son zamanlarda yeni aracın para arzını genişletmeyeceğini söyledi.

China Securities Journal gazetesi yaptığı değerlendirmede, Çin yasalarının PBOC'nin banka dışı finans kuruluşlarına doğrudan kredi vermesini engellediğini ve swap mekanizmasının bu kuruluşlara doğrudan fon sağlamadan yalnızca finansman kapasitelerini artırabileceğini söyledi.

New York borsası yükselişle kapandıNew York borsası yükselişle kapandı

 

AB ülkeleri, Ukrayna'ya dondurulan Rus varlıklarıyla kredi verecekAB ülkeleri, Ukrayna'ya dondurulan Rus varlıklarıyla kredi verecek

 

Fed'in 4 yıl sonra ilk kez faiz indirdiği toplantının tutanakları yayımlandıFed'in 4 yıl sonra ilk kez faiz indirdiği toplantının tutanakları yayımlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)