E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizÇin piyasaları sarstı---

Çin piyasaları sarstı

Çin piyasaları sarstı
07 Ocak 2016 - 08:47 borsagundem.com

Küresel piyasalar Çin ile düşüşte

Korkulan oldu ve Çin, Yuan para birimini devalüe etti. Piyasaya yapılan müdahalenin ardından bölge ülkelerindeki para birimlerinde dolara karşı değer kayıpları yaşandı. Çin Borsası’da yuana yapılan müdahalenin ardından %5’e kadar değer kaybıyla karşılaştı ve seansa 15 dk ara verildi. Seansın tekrar başlaması ile değer kayıpları %7 ‘yi buldu ve yeni uygulanan kuralla birlikte Çin Borsası geçen gün olduğu gibi yine erken kapandı. Çin piyasalarında yaşanan sorunlar tüm global piyasaları derinden etkiliyor. Artık Çin büyüme rakamlarında ciddi düşüşler yaşanacağı endişesi piyasa yatırımcıları üzerinde yer alıyor. Çinli regülatörlerin ana ortakların %1 ‘in den fazla hisse satamayacağına dair yeni kuralda piyasadaki satışların önüne geçmesinde yeterli katkıyı sağlayamamış görünüyor. SP500 vadeli endeksi de güne %1.5 ekside başladı. SP500 tarafında kritik 1995 seviyesi de böylelikle kırılmış oldu. Orta vadeli görünüm aşağı düşüş trendinin güçlenebileceğine işaret ediyor. İlk destek seviyesi 1940 olurken, direnç ise 1980.

Petrol Fiyatlarında Düşüş Hızlanıyor…

Çin’de gerçekleşen negatif gelişmelerin etkisi ile ABD ham petrol fiyatları 33 doların altına kadar geri çekildi. Özellikle petrol üreticilerinin üretimi azaltmayacağı beklentisi ile fiyatlarda sert düşüşler yalanırken, bu gelişmenin yanına Çin’de yaşanan ekonomik problemlerin büyüme oranlarında ciddi düşüşler yaratabileceği endişesi de katıldı. Böylelikle fiyatlar güne %3.5 un üzerinde ekside başladı. Abd ham petrol fiyatlarında düşüşler 29-30 dolar aralığına kadar devam edebilir. Fiyatların 35 dolar üzerine çıkamadığı müddetçe aşağı yönlü trendin devam edebileceğini belirtebiliriz.

Günün kazananı altın…

Altın fiyatlarında 2015 yılında yaşanan sert düşüşlerin tepkisi yaşanıyor. Özellikle Asya da yaşanan ekonomik problemlerin etkisiyle Fed’in faizleri arttırmakta zorlanacağı algısı ağır basarken, bu durum altın fiyatlarında yükselişlere neden oluyor. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, başta emtia piyasaları olmak üzere tüm piyasalarda satış baskısının devam etmesi halinde ilerleyen günlerde altın fiyatları da bu durumdan olumsuz etkilenmeye başlayabilir. 1100 seviyesine kadar yükselen altın fiyatlarında ilk direnç 1110 da yer alıyor. 1085 seviyesi ise güçlü destek. 1085’in kırılması halinde yükseliş hareketi sona erebilir.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)