E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıCin şişeden çıkamadı---

Cin şişeden çıkamadı

Cin şişeden çıkamadı
15 Haziran 2016 - 09:45 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Çin tarafında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

Uzun zamandır ilk kez iyi bir haberle güne başlıyoruz. Çin yerel piyasa hisselerinin MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksine alınması, liberalleşme konusunda yeterli adım atılmadığı gerekçesiyle, reddedildi. Çin için kötü olan bu açıklama gelişmekte olan piyasalar için iyi bir haber. Çin’in endeks ağırlığındaki her bir puanlık artış gelişmekte olan ülke borsalarından 15 milyar civarında bir çıkışa yol açacaktı. Kısa vadede Türkiye piyasalarına olan etkisini 300 milyon dolar civarında hesaplıyorduk.
Cin şişeden çıkamadı diye piyasalarda kalıcı bir rahatlama olabilir mi? Sanmıyoruz. Son dönemde dünya borsalarını vuran dalgalar doğudan değil batıdan geliyor. Bir zamanlar üzerinde güneşin batmayan İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkma ihtimalinin yükselmesi küresel risk iştahındaki bozulmanın temel gerekçesi. Piyasaların ihtiyaç duyduğu iyi haberin İngiltere’den gelmesi gerekiyor.
Kısa vadeli tepki alımı için pozisyon alınabilir mi? Stop-loss seviyeleri iyi takip edilerek denenebilir. Bayram değil seyran değil bu iyimserlik nereden geliyor diyenler için üç gerekçe sayabiliriz: (i) Bugüne kadar yapılan halkoylamalarında kitlelerin fazileti genelde galip geldi; (ii) Brexit riski FOMC toplantısından güvercin bir açıklama gelmesi ihtimalini artırıyor; (iii) Türkiye ve Rusya arasındaki gerginliğin azaltılması için adımlar atılmaya başlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)