E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin SPK'sından yeni düzenleme planı---

Çin SPK'sından yeni düzenleme planı

Çin SPK'sından yeni düzenleme planı
16 Ocak 2016 - 19:45 borsagundem.com

Çin SPK Başkanı Xiao Gang, Çin hisse senedi piyasalarında yaşanan kargaşanın düzenlemelerdeki boşluklar ve yetersizliği ortaya koyduğunu söyledi

Çin Sermaye Piyasası Araçları Düzenleme Kurulu’nun (China Securities Regulatory Commission – CSRC) websitesinde yer alan açıklamaya göre, Xiao, olgunlaşmamış borsa ve katılımcılar, tamamlanmamış alım-satım kuralları, yetersiz piyasa sistemi ve uygun olmayan düzenleme sisteminin yaşananlardan sorumlu olduğunu ve düzenleyicilerin hatalarından ders alacağını söyledi.

Xiao, “Hisse senedi piyasasındaki düşüş, likidite çıkışı, kaldıraçlı risk aktivitesindeki hızlı azalmayla, yatırım fonlarında ödemelerin istenmesi ve vadeli kontratlarda satış hızlandı, ve bu durum domino etkisiyle geniş kapsamlı bir krize dönüştü. Hisse senedi piyasasında anormal derecede volatilite süresince, bazı kurumlar piyasalara istikrar kazandırmak üzere sorumluluk almak yerine yasa dışı ve kuraldışı faaliyetlere izin verdi” dedi.

Devre Kesici Uygulama

Xiao, CSRC’nin yurtdışındaki benzer devre kesici uygulamalardan faydalanacağını ancak başka bir ülkenin bu konudaki mevzuatını tamamen uygulamaktan kaçınılacağını söyledi. Xiao, ilk halka arz reformlarının kademeli olacağını ve ihraç kayıt sisteminin tek bir adımda gerçekleşmeyeceğini belirtti. Xiao, ayrıca, Şanghay-Hong Kong hisse senetleri piyasaları arasındaki bağın geliştirileceğini, Shenzhen-Hong Kong bağlantısının başlatılacağını ve Şanghay ile Londra borsaları arasında bir bağ kurulması için çalışma yapılacağını söyledi.

Xiao, borsaya kote şirketleri arasındaki birleşme ve satın almaların teşvik edileceğini, kredili menkul kıymet işlemlerine “makul bir boyutta” tavan uygulaması getirileceğini, program alım-satımlarında katı düzenlemeler yapılacağını ve vadeli işlem piyasalarında aşırı spekülasyonun önüne geçileceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat17 Ocak 2016 23:21

    eğer çinin ekonomisinde sorun varda yeni fiyatlamaya gildilir,bu fıyatlamaya hiç bir kurrum müdahele edemez hatta ederse ters teper.

  • erdal karaman16 Ocak 2016 20:25

    menderes tekstili dile getirin , yıllardır yatırımcılarını uzuyor, dolandırıcılık yapıyorlar