E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin tahvil piyasası çözülüyor---

Çin tahvil piyasası çözülüyor

Çin tahvil piyasası çözülüyor
19 Nisan 2016 - 11:00 borsagundem.com

Çin'de 3 trilyon dolarlık tahvil piyasası, temerrüt dalgasının etkisiyle çözülmeye başlıyor

Kamu şirketlerinde görülen yeni bir temerrüt dalgasından ürken yatırımcılar, Çin'de yuan cinsinden şirket tahvillerinin faizlerini geçtiğimiz on günün dokuzunda yukarı taşıdı. Bununla beraber yatırımcı endişeleri, çöp tahvillerinde Çin anakarasında 2014 yılından bu yana görülen en sert satış dalgasını tetikledi. Yerel ihracçılar sadeve Nisan ayında 61.9 milyar yuanlık (9.6 milyar dolar) tahvil satışını iptal etti.Standard & Poor's Çin şirketlerine ilişkin değerlendirmesini 2003 yılından bu yana görülmeyen bir tempoda azaltıyor.

Çin faizlerinin hala tarihi ortalamaların altından olmasıyla beraber, borçlanma maliyetlerindeki sürekli yükseliş ucuz borca bağımlı bir ekonomiyi her zamankinden fazla tehdit edebilir. Rakamlar ilerde daha fazla sıkıntı yaşanacağını işaret ediyor. Borsada bulunan şirketlerin borcunu ödemeyebilme kabiliyeti en az 1992 yılından bu yana en düşük oranına geriledi. Analistler ise Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki şirketlerin kar tahminlerinde küresel finansal krizden bu yana en fazla kesintiyi yapıyor.

Shenzhen'de First State Cinda Fund Management Co. para yöneticisi, “kredi risklerinin yayılması Çin'de henüz ilk aşamasında. Birçok insan aşağı yönlü beklentiye girdi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)