E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin tahvil rallisi piyasalara meydan okuyor---

Çin tahvil rallisi piyasalara meydan okuyor

Çin tahvil rallisi piyasalara meydan okuyor
14 Temmuz 2021 - 12:49 borsagundem.com

Yatırımcılar, Pekin'in iyimser tavırlarından sonra Çin'in borçlanma politikasına ilişkin beklentilerin yükseltiyor. Ancak ralliyi bitmiş olarak görenler de azımsanamayacak ölçüde.

JPMorgan Varlık Yönetim Şirketi, Fidelity International ve Pictet Varlık Yönetimi, gösterge getirilerin %2,9-%3,0'dan fazla düştüğünü öngörmüyor, ancak dünyanın geri kalanıyla negatif ayrıştıklarını ve emsallerine karşı primleri nedeniyle tahvilleri çekici buluyor. UBS Varlık Yönetimi, yetkililerin bu yıl faiz oranlarını düşürmesi durumunda Çin'in 10 yıllık getirisinin 100 baz puana kadar düşebileceğini söyleyerek daha iyimser bir senaryo çiziyor.

Çin'in gösterge tahvili ile ABD eşdeğeri arasındaki fark, Kasım ayında 250 baz puanın üzerinde olan yüksek bir seviyeden 153 baz puana geriledi. Çin devlet tahvillerinin 10 yıllık faizi, Çarşamba öğleden sonra Asya'da bir baz puan artarak %2,93'e yükseldi. Perşembe günü, ülke Haziran perakende satışları ve sanayi üretimi ile birlikte ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla dahil ekonomik verileri yayınlayacak.

'Bitcoin için tek yön yukarı'

Yukarı yönlü tahvil hareketleri borsaları baskılıyor

Yatırımcılar tahvil fonlarına yöneldiler

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)