E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin ticaret verisi piyasalara negatif yansıdı---

Çin ticaret verisi piyasalara negatif yansıdı

Çin ticaret verisi piyasalara negatif yansıdı
08 Ağustos 2017 - 09:07 borsagundem.com

Çin'in ticaret verisinin düşük kalması piyasalarda gerilemeye neden oldu

Asya borsaları, beklentilerin altında gelen Çin ticaret verilerinin iyimser küresel büyüme görünümüne gölge düşürmesiyle yatay seyrederken, para birimleri ve emtialar yatay hareket etti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi önceki kazanımlarını kaybederek hafif değişim gösterdi ancak hala son on yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Güney Kore borsası yüzde 0.2, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.3 geriledi. Çin borsası düşük işlem hacimlerinde hafif geriledi. Beijing, ihracat ve ithalatların Temmuz'da beklentilerin altında arttığını ve küresel büyümeyi beklentilerin üzerine çıkaran ve emtia fiyatlarını yükselten Asya şirketlerinden gelen yüksek verilere uymadığını açıkladı. Ulusararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu yıl ve gelecek yıl için dünya ekonomisi görünümünü yükselti.

DÖVİZ

Dolar, bugün Asya işlemlerinde hafif aşağıda seyrediyor ancak geçen hafta açıklanan güçlü istihdam verisiyle elde ettiği kazanımlarını koruyor. Dolar endeksi doların başlıca altı para biriminden oluşan sepet karşısında yüzde 0.1 düşüşle bugün 93.325'e geriledi. Yatırımcılar, Fed'in 4.2 trilyon dolarlık tahvil portföyününü ne zaman daraltmaya başlayacağı konusunda ipuçları arıyorlar. Dolar yen karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 110.64'e geriledi ve yüzde 0.1 artışla 1.1809 dolara yükselen euro karşısında hafif değer kaybetti.

PETROL

Petrol fiyatları, Libya'nın en büyük petrol yatağındaki üretimde toparlanma kaydedilmesi ve OPEC öncülüğünde üretim kısıntısına gidilebileceği endişelerinin piyasayı baskı altında bırakmasıyla bugün Asya işlemlerinde geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatı dün yüzde 0.1 geriledikten sonra bugün yüzde 0.4 gerileyerek varil başına 52.14 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı dün yüzde 0.4 gerilemesini bugün de sürdürerek varil başına 49.21 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın fiyatları bugün doların hafif değer kaybetmesinin ardından yükseldi. Dolar, yatırımcılar Fed'in para politikasını sıkılaştırma hızına ilişkin ipuçları edinmek için Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklanmasıyla hafif değer kaybetti. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 yükselerek 1,259.43 dolarda bulunuyor. ABD altının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 artışla 1,265.70 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)