E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, Türkiye’yi keşfediyor---

Çin, Türkiye’yi keşfediyor

Çin, Türkiye’yi keşfediyor
29 Aralık 2018 - 10:40 borsagundem.com

Pekin’deki panel ve yuvarlak masa toplantılarında, Türk heyeti Çinli akademisyenlerle bir araya gelerek iki ülkenin siyasi ve ekonomik gündemi ve olası stratejik işbirlikleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Türkiye dış politikası açısından dünyanın stratejik öneme sahip ülkelerinde, Türkiye gündemi üzerine bilgilendirmede bulunmak ve iletişim platformu oluşturmak amacıyla düzenlenen, “Turkey Today / Bugünün Türkiyesi” etkinlikleri Çin’in başkenti Pekin ve Şanghay’da yapıldı.

Çin’de 25 - 28 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen temaslarda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, Piri Reis Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın ve Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Dr. Altay Atlı’dan oluşan heyet yer aldı. 

Pekin’de, Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (CICIR) işbirliğiyle düzenlenen, “Türkiye ve Çin: Uzun Vadeli İşbirliği Olasılıkları” başlıklı panelin ardından Çin Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü (CIIS) ve Renmin Üniversitesi Chongyang Finansal Araştırmalar Enstitüsü ile gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantılarında, Türk heyeti Çinli akademisyenlerle bir araya gelerek iki ülkenin siyasi ve ekonomik gündemi ve olası stratejik işbirlikleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Türk heyeti, Şanghay Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü (SIIS) yönetimi ile de bir yuvarlak masa toplantısı yapıp, ardından Çin Komünist Partisi Şanghay Okulu’na konuk olarak Çinli akademisyenlere konferans verdi. 

Son olarak 28 Aralık’ta Şanghay Üniversitesi Küresel Araştırmalar Merkezi işbirliğiyle akademi dünyasının ilgi gösterdiği geniş katılımlı bir panel düzenlendi.

Panelistlerden Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, konuşmasında dünya siyasetinde meydana gelen dönüşümü ve Türkiye’nin bu süreçteki dış politikasını ele alırken, “Dünya çapında güvenlik tehditlerinin sayısı arttıkça güvenlik merkezli konular öncelik kazanıyor. 

Türkiye bu tehditlerle yüzleşirken klasik müttefiklerinden yardım değil zarar gördü. Öte yandan Amerika’nın dünya siyasetindeki etkisi de gittikçe kırılıyor. Böyle bir ortamda Türkiye yeni ortaklıklar arayışında. Çin’in uluslararası siyasetin içindeki etkisi arttıkça tüm alanlarda işbirliği için çok uygun bir zemin doğabilir” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd29 Aralık 2018 21:07

    arkadaşlar ne keşfi ürettiklerini bizim pazarda satmak almanyanın yıllardır yaptığını çeşitli yollardan tekrar başkalarının yapması -ah be beceremedik büyümenin iyi şeklini yazık bizlere 

  • mustafa29 Aralık 2018 16:40

    onlar bizi keşfedeli çok oldu zaten dün ev eşyası satan bi mağazadaydım sahibi burdaki malın %90-95 i çin meşeli diyor keşfetmemi kalmış

  • Gözde29 Aralık 2018 13:35

    Makina takımı çinlilermi alacak?