E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin vadeli işlem piyasasında bir ilk!---

Çin vadeli işlem piyasasında bir ilk!

Çin vadeli işlem piyasasında bir ilk!
15 Ekim 2024 - 08:28 borsagundem.com

Çin'deki ilk platin ve paladyum vadeli işlem sözleşmelerinin 2025'in ilk çeyreğinde başlatılmaları bekleniyor.

Dünya Platin Yatırım Konseyi Asya Pasifik Başkanı Weibin Deng, Guangzhou Vadeli İşlemler Borsası'nın (GFEX) Çin'deki ilk platin ve paladyum vadeli işlem sözleşmelerini 2025'in ilk çeyreğinde başlatmasının beklendiğini söyledi.

Sözleşmeler, metallerin otomobil üreticileri ve mücevher ve yatırım ürünleri de dahil olmak üzere diğer endüstriler tarafından kullanıldığı dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde platin ve paladyum için ilk yerel fiyat riskinden korunma mekanizması olacak.

Deng, Londra Külçe Piyasası Birliği'nin Miami'deki yıllık konferansında yaptığı konuşmada, beş üyesi büyük platin üreticisi olan Dünya Platin Yatırım Konseyi'nin riskten korunmanın platin mücevherat talebini canlandırmaya yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Konsey, mücevher üreticilerinin riskten korunmasının, müşterilerden aldıkları primi ve mücevher ve platin ürünlerinin geri alımlarındaki iskontoyu azaltabileceğini ve bunun da talebi artırabileceğini söyledi.

Çin platin grubu metaller için en önemli pazar olsa da, ülkedeki platin mücevher talebi, tüketicilerin metale yönelik tercihlerindeki gerileme nedeniyle 2014 yılındaki yaklaşık 2 milyon troy onsluk zirve seviyesinden %79 oranında düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)