E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ve ABD arasında 250 milyar dolarlık anlaşma---

Çin ve ABD arasında 250 milyar dolarlık anlaşma

Çin ve ABD arasında 250 milyar dolarlık anlaşma
09 Kasım 2017 - 10:40 borsagundem.com

Trump'ın ziyareti sırasında Çin ve ABD şirketleri arasında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir dizi anlaşma imzalandı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün başlayan üç günlük resmi Çin ziyaret kapsamında bugün Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şi, Trump'ın ziyareti kapsamında iki ülke şirketleri arasında ticaret ve yatırım alanlarını kapsayan 250 milyar dolarlık bir dizi anlaşma imzalandığını belirtti.

İki ülke arasındaki iş birliği potansiyelinin büyüklüğüne vurgu yapan Şi, Washington ve Pekin arasındaki iyi ilişkilerin tüm dünyanın refah ve istikrarını ilgilendirdiği değerlendirmesinde bulundu.

'İki ülke arasındaki en önemli konu'

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, Trump’ın Cinping’e ‘Tek Çin’ politikasına inandıklarını söylediğini duyurdu. Çin lideri de Tayvan için 'iki ülke arasındaki en önemli konu' ifadesini kullandı.

Çin, Tayvan’ın bağımsızlığını ulusal egemenlik sorunu olarak görüyor. Trump’ın protokolü bozarak Aralık ayında Tayvan lideri Tsai Ing-wen’in kutlama telefonunu cevaplaması, Çin’in büyük tepkisini çekmişti.

Trump, 13 günlük Asya turu çerçevesinde önce Japonya ve Güney Kore'de temaslarda bulunmuş, dün de Pekin'e gelmişti. Trump, Devlet Başkanı Şi'nin ikinci dönem liderliğe seçildiği Çin Komünist Partisi (ÇKP) 19. Ulusal Kongresi'nden sonra bu ülkeyi ziyaret eden ilk lider oldu.

Putin-Trump görüşmesi ne zaman?

Diğer yandan Trump’ın Asya turu sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor. Ancak iki taraf da henüz net bir tarih ve yer veremedi. Son olarak bugün Rus haber ajansları, Kremlin’deki kaynaklarına dayandırarak, görüşmenin büyük ihtimalle yarın Vietnam’da gerçekleşeceğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)