E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin verileri ile endekslerde pozitif hava---

Çin verileri ile endekslerde pozitif hava

Çin verileri ile endekslerde pozitif hava
13 Ocak 2016 - 17:04 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasada yaşanan önemli gelişmeleri değerlendirdi

Sabah saatlerinde Asya tarafında Çin’in ekonomik verileri takip edildi. Çin’in ihracat ve ithalat rakamlarındaki gerileme beklentiden az açıklanması, piyasalara pozitif bir etki sağladı. Genel ekonomik sorunların sürmesine karşın, geçen haftadan beri devam eden satışlar, gelen iyimser haberle yerini tepki yükselişine bırakmış durumda. Avrupa tarafında borsalar %1’in üzerinde işlem görmeye devam ederken, ABD piyasaları ise güne pozitif bir başlangıç yaptı.

Fed/Lacker: Faiz Artışlarında Enflasyona Bakılacak…

Federal Reserve Bank of Richmond Başkanı Jeffrey Lacker, ABD Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizlerine ilişkin kararlarını, ekonomik görünüm ve ABD'deki enflasyonun Fed'in % yıllık % 2 hedefine doğru ne kadar hızla toparlanacağının belirleyeceğini tekrarladı. Lacker, "Faiz süreci, ekonominin görünümüne ilişkin gelecek verilerin gelişimine kritik ölçüde bağlı olacak. eğer petrol fiyatları dip yapar ve ABD dolarının değeri zirve yapar, ancak enflasyon % 2 hedefine doğru ilerlemezse, faiz artış patikası daha sığ olur. Bununla beraber eğer enflasyon hızla % 2'ye doğru geri döner ise daha agresif bir patika izlenir" dedi.

VW, ABD'de 100 Bin Aracı Geri Satın Alabilir...

Uluslararası Detroit Otomobil Fuarı'na katılmak üzere geçtiğimiz günlerde ABD'ye giden Volkswagen AG (VW) Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller, Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) Genel Müdürü Gina McCarthy ile bir araya geldi. EPA, VW'nin egzoz değerlerini düşük gösterdiği dizel motorlu 580 bin araçtaki manipülasyona çözüm bulması için VW'nin sunduğu önerileri incelemesi bekleniyor. VW'nin, bilinçli bir şekilde yaptığı hatayı telafi etmek için ne gibi önerilerde bulunacağı henüz netleşmezken, Müller 100 bin aracı sahiplerinden geri alınabileceğini dile getirdi. Havayı yumuşatmak için ABD'ye giden Müller bir radyoya yaptığı açıklamada, söz konusu motorların tadilatının son derece pahalı olacağını ve uzun zaman alacağını belirtti.

ECB/Praet: Enflasyon Hedefimize Bağlı Kalmalıyız…

Sabah saatlerinde Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden Praet’in yapmış olduğu açıklamalar takip edildi. Açıklamalarındaki bazı önemli kısımlar aşağıdaki şekilde yer aldı;

ECB/PRAET : Orta vadede enflasyonu %2 civarına yükseltme hedefimize bağlı kalmalıyız

ECB/PRAET : Petrol fiyatlarındaki gerilemenin enflasyon üzerine etkisi geçici değil

ECB/PRAET : ECB kararlarının yan etkilerini izliyoruz fakat bir korku senaryosu görmüyoruz

EIA 2016'da ABD'den Rekor Doğalgaz Performansı Bekliyor…

ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA), 2016 yılında ABD'de günlük yerel doğal gaz üretiminin 79.68 milyar feet küpe (bcfd) ulaşacağını, bu rakamın bir önceki tahmin olan 81.05 milyar bcfd'ün altında ancak geçen yılki 79.14 milyar bcfd rekor seviyesini gezeceğini bildirdi. EIA, kısa vadeli enerji görünüm raporunun Ocak sayısında, geçen ay 76.66 milyar bcfd olan 2016 yılı günlük doğal gaz tüketim tahminini de 76.57 milyar bcfd'e indirdi . Ancak bu rakam da 2015 yılındaki 75.46 milyar bcfd seviyesinin üstünde.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)