E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin yavaşladı, enflasyon yükseldi---

Çin yavaşladı, enflasyon yükseldi

Çin yavaşladı, enflasyon yükseldi
15 Nisan 2011 - 08:24 borsagundem.com

Çin'de ilk çeyrek GSYİH artışı hız kaybetti enflsyon yükseldi

Çin'in ekonomik büyümesi yılın ilk çeyreğinde yavaşladı. Ancak enflasyon Mart ayında son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bejin yönetiminin ekonomide daha fazla daralma önlemi alacağı beklentileri güç kazandı.
Ulusal istatistik bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre GSYİH yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 oranında artış gösterdi. Bir önceki çeyreklik dönemde GSYİH yıllık bazda yüzde 9.8 oranında artmıştı. Ancak beklentiler bu yılın ilk çeyreğinde GSYİH'nın yüzde 9.5 oranında artış göstereceği yönünde idi.
Tüketici fiyatları endeksi Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 5.4 oranında arttı. Şubat ayında ise bu oran yüzde 4.9 seviyesinde idi. Beklentiler TÜFE'nin mart ayında yüzde 5.3 oranında artacağı yönünde idi. Yaşanan yüzde 5.4 oranındaki TÜFE artışı 2008 Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek TÜFE artışı oldu.
Bu arada, Çin'de Ocak-Mart döneminde emlak geliştirme yatırımları arttı.
Çin'de Ocak-Mart döneminde emlak geliştirme yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.1 oranında artışla 884.6 milyar yuan seviyesinde oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)