E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇİN, YUAN REFORMU ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR ---

ÇİN, YUAN REFORMU ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

ÇİN, YUAN REFORMU ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
24 Mart 2010 - 09:08 borsagundem.com

Çinli yetkili Çin'in uzun süredir özen ve dikkatle Yuan kur sistemini nasıl reforme edeceği üzerinde çalışmakta olduğunu söyledi.

Çin'in Ulusal İstatistik Bürosu Başkanlığı'ndan emekli olmuş olan Li Deshui, bir Çin gazetesinde yer alan açıklamalarında Yuan kurunda yapılacak herhangi bir değişimin dünya ekonomisini dikkate alan bir düzenleme olacağını belirterek, ABD'li senatörlerin Çin'in uyguladığı döviz kuru politikası nedeniyle aşırı ucuz hale gelen Çin mallarına yönelik yaptırımlar istemekte olduğunu hatırlattı. Bununla birlikte Li, diğer Çinli yetkililerin sözlerini tekrar ederek, Yuan'ın değerinin artırılmasının ABD'de imalatçıların durumlarını düzeltmek ya da işsizliği artırmak gibi bir etkisinin olmayacağını savundu. Li, Çin'in bundan bağımsız olarak kendi koşullarına bağlı olarak Yuan politikalarının ne zaman düzenleneceğine dair çalışmalar yürütmekte olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)