E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin, Yuen cinsinden petrol vadelilerini işleme açıyor---

Çin, Yuen cinsinden petrol vadelilerini işleme açıyor

Çin, Yuen cinsinden petrol vadelilerini işleme açıyor
20 Aralık 2017 - 12:46 borsagundem.com

Çin, yuen cinsinden petrol vadeli sözleşmelerini işleme açmaya hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM

Çin, yuen cinsinden petrol vadeli sözleşmelerini işleme açmaya hazırlanıyor, bu hareketin halen günde ortalama 96 milyon varil petrolün işlem gördüğü Londra ve New York egemenliğindeki uluslararası ham petrol piyasasını sarsması bekleniyor.

Yeni sözleşmeler için henüz belli bir tarih açıklanmadı bununla birlikte piyasa oyuncuları ve analistler sözkonusu sözleşmelerin bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın başında işleme girmesini bekliyor. Alım satım işlemleri Şangay Borsası aracılığı ile yapılacak. Borsanın halen sözkonusu sözleşmeler için 5 ayrı testi tamamladığı ifade ediliyor.

Sözleşmeye yabancı yatrımcıların ve petrol devlerinin katılımına izin verilip verilmeyeceği gibi konularda belirsizlik sürüyor. Bununla birlikte dünyanın en büyük petrol ithalatçısı konumundaki Çinli yetkililer, sözleşmelerde oluşacak gösterge fiyatın, Asya piyasaları açısından belirleyici olabileceğini umuyor. Aynı zamanda bu durumun şimdiye kadar dolar cinsinden işlem gören petrolün kısmen de olsa yuene kayması ile bu alanda ABD'nin tahtını tehdit edebileceği ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Chl20 Aralık 2017 20:22

    Abd dünyayı iki önemli emtianın para birimine bağladığından.bedava yaşamaktadır.altın para birimi dolardır petrolün para birimi dolardır..abd aylık 46 milyar dolar açık verir sorun olmaz neden..matbaaya görev verir parayı bas..peki Türkiye yapabilir mi yapamaz..sende cari açık ABD de matbaa

  • Sard20 Aralık 2017 15:58

    100milyon varil işlem olsa ne olur bir hiç

  • KILIÇ20 Aralık 2017 13:28

    DÜNYA BİRLİK OLUP DOLAR BAGIMLILIGINDAN KURTULMALI HER ÜLKE KENDİ PARASIYLA İŞLEM YAPMALI ÇÜNKÜ DÜNYA DÜZENİ DEGİŞMELİ DÜZÜLEN ABD OLMALI HER ZAMAN DÜZEN DEGİŞİR DÜZÜLEN DEGİŞMEZ KURALI DEGİŞMELİ.ÇİNİ TAKTİR ETMELİ.

  • sdk20 Aralık 2017 13:02

    güzel haber amerika karşılıksız bedava gibi dolar basıp dünyaya pompalayıp haksız zenginlik yaşıyor