E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin yüzde 6.7 oranında büyüdü---

Çin yüzde 6.7 oranında büyüdü

Çin yüzde 6.7 oranında büyüdü
15 Nisan 2016 - 06:40 borsagundem.com

Çin ekonomisi ilk çeyrekte beklenene paralel olarak yüzde 6.7 büyüdü ve büyüme böylece hükümetin hedef aralığı içinde kaldı

Çin ekonomisi, emlak sektörünün sıçrama yapması, piyasaların sakinleşmesi ve gevşek para politikasının üretim koşullarındaki iyileşmeyi desteklemesi ile birlikte, ilk çeyrekte istikrar kazandı ve Mart ayında hız kazandı.

Gayrı safi yurtçi hasıla (GSYİH) ilk çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 6.7 büyüdü. Böylelikle büyüme Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı ile aynı çıktı ve hükümetin tüm yıl için belirlediği yüzde 6.5-yüzde 7 hedef aralığının içinde kaldı. Sanayi üretimi, sabit sermaye yatırımarı ve perakende satışlar verilerinin tümü Mart ayında yükseldi ve analistlerin tahminlerinden daha iyi çıktı.

Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin'de istikrar işaretleri ve ABD'de parasal sıkılaştırmaya gidileceğine ilişkin beklentilerin zayıflaması, son haftalarda petrol, metaller ve küresel hisse senetlerinde yükselişlere neden oldu. Çin'de devam eden toparlanma, önceki para politikası gevşemesinden ne kadar enerji kaldığına ve bunun etkilerinin emlak ve hükümetin öncülüğündeki projelerin ötesine geçip geçmeyeceğine bağlı olabilir.

Hong Kong'da Credit Suisse Group AG Japonya hariç Asya ekonomisi başkanı Tao Dong, "Ekonomi, güçlü nakit akşı ve emlak piyasasındaki güvenin artmasından dolayı istikrar kazandı," dedi ve "İvmenin sürdürülebilir olup olmadığı açık değil. Şimdiye dek, hükümet solo yaptı. Özel yatırımların buna katılıp katılmayacağı önemli" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer Veriler

Sabit sermaye yatırımları, inşaatlardaki artışın etkisi ile ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 10.7 yükseldi. Konut satışları Mart ayında yüzde 71 sıçradı.

Toplam finansman Mart ayında, parasal genişlemenin finans sistemine gelmeye başlaması ile birlijte, 2.34 trilyon yuan (360.7 milyar dolar) oldu.

Sanayi üretimi Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.8 arttı ve perakende satışlar yüzde 10.5 yükseldi. Anket bazlı işsizlik oranı Mart ayında hafifçe yükselerek yüzde 5.2 etrafındaki banda çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)