E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de ayı piyasasının derinleşmesi bekleniyor---

Çin'de ayı piyasasının derinleşmesi bekleniyor

Çin'de ayı piyasasının derinleşmesi bekleniyor
18 Ocak 2016 - 12:13 borsagundem.com

Çin'in baskı altında bulunan hisse senetleri piyasalarında, Wells Fargo'dan Phillip Securities'e kurumlar düşüşün devam etmesini bekliyor

Çin'de hükümetin yeni büyüme modeline ve daha serbest şekilde işlem gören bir para birimine geçişi yönetmesine olan güvenin zayıflamasıyla, geçtiğimiz hafta Şanghay Bileşik Endeksi ayı piyasasına girerken, stratejistler baskının daha da artabileceğini düşünüyor.

Bocom International Holdings'ten Wells Fargo Funds Management'a kadar analistler Şanghay Bileşik Endeksi'nin Cuma günü kapanışından yüzde 14 düşebileceğini öngörüyor. Zhongtai Securities ise Endeks'te 300 puan ya da yüzde 10 düşüş bekliyor. Phillip Securities ve Central China Securities, Cuma günü Şanghay Bileşik Endeksi'nde yaşanan yüzde 3.5 kayba rağmen satış baskısının artmasını, ve Endeks'in Aralık'taki yüksek seviyesinden yüzde 21 düşmesini bekliyor.

Hisse senedi piyasalarındaki satışlar, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping hükümetinin büyümeyi canlandırma ve Çin piyasalarında kademeli küreselleşmeyi kontrol etme hedefleri önünde bir engel oluyor. Merkez bankasının kur stratejisinden, başarısızlıkla sonuçlanan devre kesici uygulamasına kafa karıştırıcı politikalar nedeniyle volatilite yükseldi. Çin hisse senedi piyasaları düzenleyici kurumunun başında bulunan Xiao Gang, Haziran'dan bu yana yaşanan kargaşayı gözden geçirdiğimizde düzenleyici sistemdeki boşlukların ve yetersizliklerin ortaya çıktığını söyledi.

242 milyar dolarlık fon yöneten Wells Fargo Advantage Funds'ta baş portföy stratejisti Brian Jacobsen, "Çin hükümeti, kendilerinin bir stratejileri olduğunu piyasalara anlatmakta başarısız oluyor. Çin Devlet Başkanı Xi'nin bir çözüm planı olduğunu göstermesi gerekiyor" dedi. Jacobsen, Şanghay Bileşik Endeksi'nin 2500 puana düşmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayılar bile kaçacak18 Ocak 2016 12:47

    2008 krizi abd de başlamış şirket ve bankaları batmıştı,şimdi sıra çin şirket ve bankalarının batışı haberlerinin takibinde.1.3 milyar insanın yaşadığı çin'de, dünya emtia fiyatları çöktüğünden bunun sebebi çindeki ekonomik çöküş sonucu emtia fiyatlarını çöküşü olarak görülüyor.Sonuçta emtialara bağlı ekonomilerde sıkıntılar başlayacak ki öyle,sonra çindeki banka ve şirketler iflas haberleri beklenecek.Gelmekte olan bir borsalar çöküşü de dikkate alınmalı çünkü çin,rusya,hindistan ekonomik durgunluktan en çok darbeyi alabilecek sonra da dünya emtia ve hisse senetleri borsaları.