E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’de bölgesel tahvillere batık teşhisi---

Çin’de bölgesel tahvillere batık teşhisi

Çin’de bölgesel tahvillere batık teşhisi
20 Kasım 2014 - 13:53 borsagundem.com

Standart&Poor’s Çin’de bölgesel yönetimlere ait tahvillerin pek çoğunun çöp seviyesinde olabileceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poor’s Çin’de bölgesel yönetimlere ait tahvillerin pek çoğunun çöp seviyesinde olabileceğini açıkladı.

Financial Times’ın haberinde Çin’deki 31 bölgenin 15’inin tahvillerinin batık olarak notlanabileceği belirtildi.

Pek çok şehrin tahvil ödemelerini gerçekleştirecek ekonomik güce sahip olmadığını belirten Standart&Poor’s, Çin merkezi yönetiminin belediyelerin tahvil ihracına yönelik yönetmeliğini değiştirdiğini vurguladı.

S&P  devlet tahvili direktörü Zhong Liang, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  merkezi hükümetin artık sadece belirli belediyelerin tahvil ihraç etmesine izin verdiğini ve merkezi hükümetin yaşanan sıkıntının önüne geçmek üzere reform yapmayı hedeflediğini belirtti.

Çin hükümetinin batık bölgesel tahvillerin önüne geçmek üzere 2016 sonuna kadar bütçe ve vergi reformu yapılmasının hedeflendiğini belirten Financial Times, konu ile ilgili yorumlara da yer verdi.


Société Générale ekonomisti Yao Wei, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede mali reformları gerçekleştirmenin kolay olmadığına ve akılcı adımların ancak 2015’te atılabileceğini belirtti.
 
Çin kanunlarına göre bölgesel yönetimler geçmişte ihraç edilmiş tahvillerden sorumlu değiller ve tahvillerin geri ödemesinin herhangi bir garantisi yok. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)