E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de borsa krizi: Endeks 4 yıldır düşüyor---

Çin'de borsa krizi: Endeks 4 yıldır düşüyor

Çin'de borsa krizi: Endeks 4 yıldır düşüyor
10 Eylül 2024 - 09:22 borsagundem.com

Çin'de yaşanan emlak krizi ve jeopolitik gerginlikler nedeniyle piyasalara olan güven azalmaya devam ediyor. Devlet destekli fonlar hisse senedi fiyatlarını desteklemeye çalışsa da Çin borsası Ocak 2019'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Çin hisse senetlerinde derinleşen satış dalgası, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki güven krizini daha da derinleştirirken, yetkililer üzerindeki destek baskısını artırıyor.

Ülkenin CSI 300 Endeksi Ocak 2019’dan bu yana en düşük kapanışına yaklaştı. Bu yıl yaklaşık yüzde 7 gerileyen endeks, benzeri görülmemiş bir şekilde aralıksız dördüncü yıllık değer kaybı ile karşı karşıya.

Çin’deki emlak krizi tüketim harcamalarını aşağı çekerken ve kasım ayındaki ABD seçimleri öncesinde jeopolitik gerginlikler tırmanırken satış baskısı artıyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Şi Jinping hükümeti için temel risk, hisse senetlerindeki düşüşün deflasyonist bir ortamda tüketiciler ve işletmelerin güvenini daha da aşındırması.

Bu nedenle devlet destekli fonlar hisse senedi fiyatlarını desteklemek için bu döneme kadar milyarlarca dolar harcamış durumda.

Yatırımcılar yetkilileri daha güçlü ekonomik teşvikler sağlamaya çağırırken, Pekin yönetimi şu ana kadar bundan kaçındı.

Nüfusun yaşlanması borsalar için iyi mi kötü mü?Nüfusun yaşlanması borsalar için iyi mi kötü mü?

 

Çin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdiÇin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdi

 

Çin MB 4'ncü ayında da altın alımı yapmadıÇin MB 4'ncü ayında da altın alımı yapmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)