E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin'de enflasyon beklentisi düştü---

Çin'de enflasyon beklentisi düştü

Çin'de enflasyon beklentisi düştü
16 Mart 2011 - 09:31 borsagundem.com

Çin´de cari fiyat seviyelerinden memnun olan ve önümüzdeki aylarda enflasyonun artması olasılığını düşük gören hane halklarının oranı arttı

Çin Merkez Bankası tarafından bugün yayınlanan bir araştırmaya göre Çin´de cari fiyat seviyelerinden memnun olan ve önümüzdeki aylarda enflasyonun artması olasılığını düşük gören hane halklarının oranı arttı.
Yılın ilk çeyreği için 20.000 hane halkının katılımı ile yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 31.6´sı cari fiyatları tolere edebileceklerini bildirdiler. Bu, 4. çeyreğe göre 6.9 puanlık artışı ifade ediyor.
Ayrıca fiyatların önümüzdeki çeyreklerde yükseleceği beklentisini aktaran katılımcıların oranı 4. çeyreğe göre 14.3 puan düşüşle yüzde 47.1´e geriledi.
Ancak gelecekte harcamalarını artıracaklarını belirten katılımcı oranı yüzde 14.2´de kaldı. Bu, araştırmanın yapılmaya başlandığı 1999 yılından bu yana görülen en düşük seviyede gerçekleşti.
3.000 bankacı ile yapılan bir başka anket ise katılımcıların yüzde 66.1´inin önümüzdeki çeyrekte para politikasının sıkılaştırılmasını beklediklerini gösteriyor. Bu, 4. çeyreğe göre 15.8 puan artışı ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)