E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin'de enflasyon kontrol dışında---

Çin'de enflasyon kontrol dışında

Çin'de enflasyon kontrol dışında
11 Nisan 2011 - 08:37 borsagundem.com

Soros, Çin hükümetinin yuanın değerinidüşük tutmaya yönelik adımlarının ücret-fiyat enflasyonu riskini artırdığını söyledi

George Soros, Avrupa Merkez Bankası´nın Perşembe günkü faiz artırımının oldukça uygun olmayan bir zamanda yapıldığını ve Çin´in Yuan´ın değerlenmesine izin vermekte isteksizliğinin bir hata olduğunu bildirdi.
Dünya genelinde ekonomilerin artan gıda ve emtia fiyatlarından kaynaklı enflasyonist baskılarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Soros, "Bu enflasyon korkusu, bana göre ECB´nin oldukça uygun olmayan bir anda faiz artırmasına neden oldu" diye konuştu.
Devam eden ülke borcu krizinin euroyu bir miktar baskı altına soktuğunu, bununla birlikte ABD´nin de ana rezerv para birimi olarak zemin kaybetmekte olduğunu ifade eden Soros, bu durumun ülkelerin döviz rezervlerini geniş bir bantta para birimlerine yaymalarına ve emtialara yönelmelerine yol açtığını ve emtia fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı yarattığını vurguladı.
Çin´de enflasyonun ciddi bir endişe olmaya devam ettiğini dile getiren Soros, globalleşmenin en büyük fayda sağlayanı ve global mali krizin en büyük kazananı olan Çin´de yetkililerin, istikrarlı büyüme ve enflasyonu sağlamakta zorlandıklarına işaret etti.
Çin´de ücret enflasyonu yönünde gerçek bir risk olduğunu ifade eden Soros, "Bu ortamda Çin hükümetinin, fiyat enflasyonunu kontrol edecek olan para biriminde bir değerlenmeye izin vermemesinin hata olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)