E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de ihracat artarken ithalat düştü---

Çin'de ihracat artarken ithalat düştü

Çin'de ihracat artarken ithalat düştü
08 Haziran 2014 - 14:56 borsagundem.com

Çin'de ihracat Mayıs ayında analistlerin beklentilerindan fazla artarken dünyanın en büyük ekinci ekonomisindeki yavşalamaya da minder desteği verdi

Pekin merkezli gümrük idaresinin bildirimine göre denizaşırı sevkiyat bir yıl öncesine göre yüzde 7 artış gösterdi. Artış, Bloomberg News anketine katılan analistlerin yüzde 6.7'lik tahminini karşıladı. İthalat ise yüzde 1.6 düşüş gösterirken 42 analistin medyan tahmini ise yüzde 6 artış olacağı yönündeydi. Ticaret fazlası 35.92 milyar dolara genişledi.

Dünya Bankası ekonomisti Karlis Smits konu ile ilgili "Güçlü ihracat Çinli liderlerin, ABD ve Avrupa'nın talep toparlanmasına dair güvenini destekleyebilir. Avrupa Merkez Bankası'nın geçtiğmiz haftaki beklenmeyen parasal genişlemesi Çin'in ihracatını büyütmesi için iyi bir hoşgeldin adımı olacaktır." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gok08 Haziran 2014 19:44

    Ithalatın azalması siparişin azalması demektir birdaha sefere bunun kokusu çıkar ithalat yapıp ihracat yaptığına göre azalma devam edecek