E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakÇin'de konut fiyatları arttı---

Çin'de konut fiyatları arttı

Çin'de konut fiyatları arttı
18 Mart 2016 - 07:37 borsagundem.com

Çin'de konut fiyatlarının arttığı kent sayısı Şubat ayında önceki aya göre yükseldi

Çin'de emlak piyasasındaki topalrlanma, konut fiyatları artış gösteren kent sayısının Mart 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte hızlandı. Artışlar, bankaların kredileri gevşetmesi ve hükümetin kısıtlamaları azaltmasının etkisi ile gerçekleşti.

Çin'de birinci el konut fiyatları Şubat ayında 47 kentte arttı. Bu sayı Ocak ayında 38 seviyesindeydi. Fiyatların düşüş gösterdiği kent sayısı ise Ocak ayındaki seviyesi olan 24'ten 15'e inerken, sekiz kentte fiyatlar değişmedi.

Çin'in konutta arz fazlasını giderme çabaları meyvelerini veriyor. gayrımenkul geliştirme alanına yapılan yatırımlar yılın ilk iki ayında, iki yıl süren düşüş trendini tersine çevirdi ve 2015 yılında yüzde 1 artan satışlar, söz konusu dönemde yüzde 3'e hızlandı. Emlak satışlarının değeri, Ocak ve Şubat aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43.6 artarken, emlak satışları bazı orta büyüklükteki kentlerde ikiye katlandı.

Hong Kong'da Mizuho Securities Asia Ltd. analissti Alan Jin, "Yatırımcılar gözde kentlerdeki 'ateş gibi' satışları genel tablo ile karıştırmamalı, zira fiyatlar kentlerin çoğunluğunda yalnızca 'istikrarlı' ve bazılarında halen düşüyor," dedi ve konut sektörüne yönelik destekleyici politikaların sürmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)