E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de konut fiyatları toparlanıyor---

Çin'de konut fiyatları toparlanıyor

Çin'de konut fiyatları toparlanıyor
18 Ocak 2016 - 06:20 borsagundem.com

Çin'de konut fiyatlarındaki toparlanma Aralık ayında daha fazla sayıda kente yayıldı

Çin'de konut fiyatlarındaki toparlanma Aralık ayında, satılmamış konut fazlası ile birlikte, yetkililerin gevşeme tedbirlerini uzatmasının etkisi ile, özellikle küçük kentlere olmak üzere, daha fazla sayıda kente yayıldı.

Konut fiyatları, Aralık ayında, hükümetin takip ettiği 70 kentin 39'unda artış gösterdi. Bu sayı Kasım ayında 33 seviyesindeydi. Fiyatların düşrüğü kent sayısı Kasım ayındaki seviyesi olan 27'den Aralık ayında 26'ya indi ve beş kentte ise fiyatlar değişmedi.

Çin'de MOmünist PArti'nin en üst karar organı politbüro, geçen hafta yaptığı açıklamada, 2016 yılının temel amaçlarından birinin konut stokunu azaltmak olduğu taahhüdünde bulundu ve bu durum daha fazla gevşeme tedbiri geleceği beklentilerini artırdı. Ülke çapında satışmamış konutların toplam alanı 30 Kasım itibariyle önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artarak 441 milyon netrekareye çıktı.

Hong Kong'da Nomura Holdings Inc. analisti Jeffrey Gao, "Politika, bu yıl, ekonomik büyümeyi ve piyasada stokları azaltmayı sürdürme yönünde destekleyici olmaya devam edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)