E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizÇin'de krediler beklentileri aştı---

Çin'de krediler beklentileri aştı

Çin'de krediler beklentileri aştı
11 Eylül 2012 - 07:57 borsagundem.com

Faiz indirimlerinin ardından Çin'de yeni yuan kredileri tahminlerin üzerinde geldi

Çin'de yeni yuan kredileri, 2 faiz indiriminin fonlama talebini desteklemesi üzerine artış kaydetti ve Pekin Hükümeti'nin ekonomiyi destekleme çabalarının etkisini göstermeye başlamış olabileceğinin sinyalini verdi.
Çin Merkez Bankası'nın verilerine göre yeni yuan kredileri geçtiğimiz ay 703.9 milyar yuana ulaştı. Bloomberg anketine katılan 32 ekonomistin medyan tahmini yeni yuan kredilerinin 600 milyar yuan olarak gerçekleşeceği yönündeydi. Yuan kredileri Temmuz'da ise 540 milyar yuan olmuştu.
Tüketici enflasyonundaki sıçrama ile birlikte bugün açıklanan veriler Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun üzerindeki, ekonominin 7. çeyreğinde de yavaşlaması riskini kontrol etmesi için büyümeyi destekleyici hamlelerde bulunması baskısını gevşetebilir. Wen geçtiğimiz ay merkez hükümetin, ince ayar politikalarını güçlendirdiğini ve ekonomik büyümede istikrar sağlanması konusunda iyi sonuçlara almaya başladığını söylemişti.
Artan kredilerin, hükümetin sermaye harcamaları projelerini yönetmeyi başardığını gösterdiğini belirten Credit Agricole CIB'nin kıdemli ekonomist ve stratejisti Dariusz Kowalczyk, finansmanın, hükümetin uygulamasını kolaylaştıracağını ve büyümeyi canlandıracağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)