E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de platin ve paladyum vadelileri işleme açılacak---

Çin'de platin ve paladyum vadelileri işleme açılacak

Çin'de platin ve paladyum vadelileri işleme açılacak
09 Temmuz 2024 - 08:57 borsagundem.com

Çin'in Guangzhou Vadeli İşlemler Borsası ilk platin ve paladyum vadeli işlemlerini başlatacak

Çin'in Guangzhou Vadeli İşlemler Borsası (GFEX) yurt içi fiyat riskinden korunma mekanizması sunmak amacıyla Çin'de ilk platin ve paladyum vadeli işlem kontratlarını başlatmayı planlıyor.

GFEX, otomobil üreticileri ve diğer sanayi sektörleri de dahil olmak üzere ana tüketiciler tarafından kullanılan platin ve paladyum sözleşmeleri karşılığında teslimata izin veren ilk borsa olacak ve sözleşmeler aynı zamanda Çin'deki platin yatırım talebini de destekleyebilir.

GFEX'in platin ve paladyum vadeli işlemleri Ar-Ge Başkanı Chen Xuanchen, "Borsamız Çin pazarındaki bir boşluğu dolduruyor, Çin'deki platin ve paladyumun yerel fiyatlarını keşfetmeye yönelik mekanizmalar sağlıyor ve işletmelerin fiyat riskinden korunmasına yardımcı oluyor" dedi.

Üyeleri büyük Batılı platin üreticileri olan Dünya Platin Yatırım Konseyi'nin (WPIC) CEO'su Trevor Raymond, GFEX'in sözleşmelerinin Çin platin grubu metaller (piyasasının istikrarını ve verimliliğini artıracağını söyledi.

Çin MB geçici repo veya ters repolar yapmaya başlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)