E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de sanayi sektöründe karlar düşüşte---

Çin'de sanayi sektöründe karlar düşüşte

Çin'de sanayi sektöründe karlar düşüşte
27 Ocak 2016 - 06:52 borsagundem.com

Çin'de sanayi şirketlerinin karları Aralık ayında da düşerek gerilemesini yedinci aya taşıdı

Çin'de sanayi şirketlerinin karları, ekonomik yavaşlama ile birlikte talep ve satışlardaki zayıflamanın etkisi ile,  düşüşünü yedinci aya genişletti ve rekor uzunluktaki düşüş dönemini daha da uzattı.

Çin'in sanayi şirketlerinin toplam karı Aralık ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.7 düştü ve üç yılı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Bu veri Kasım ayında yüzde 1.4 gerilemişti.

Ulusal İstatistik Ofisi'nden veri sonrası yapılan açıklamada, hem kamu hem özel sektör işletmelerini kapsayan bu verideki düşüşün, üretim ve satışlarda önemli bir yavaşlamaya yol açan zayıf talepten kaynaklandığını belirtti ve sanayi ürünlerinin fiyatlarındaki kayda değer düşüşlerin de kayıpları hızlandırdığını ifade etti.

Rapor, kayıpların en büyüğünün metal ve madencilik gibi aşırı kapasite ile çalışan sektörlerde yoğunlaştığını gösterdi. Çin'de yönetim, kamu kuruluşlarındaki fazla sanayi kapasitesini azaltma konusunda çalışıyor ve bu çalışmalar içinde, son 25 yılın en yavaş büyümesini gösteren ekonomiyi destekleme çabalaarına karşın, çelik sektöründe üretim kapasitesinin önemli ölçüde azaltılmasına ilişkin planlar da yer alıyor.

Singapurda Commezbank AG analisti Zhou Hao, "Aşırı kapasite ile çalışan sektörler en büyük darbeyi aldı," dedi ve "Para politikası, şirketler için borçlanma maliyetlerini düşük tutmak amacıyla aşırı gevşek kalmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)