E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdi---

Çin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdi

Çin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdi
09 Eylül 2024 - 06:35 borsagundem.com

Çin'de tüketici fiyatları son 6 ayın en hızlı artışını gösterirken deflasyon da Pekin'in iç talebi canlandırma çabalarını sürdürmesine rağmen daha da kötüleşti

Çin'de tüketici fiyatları Ağustos ayında son altı ayın en hızlı artışını gösterdi. Fiyatların yükselmesinde hava koşullarından kaynaklanan yüksek gıda maliyetleri etkili oldu.

Ağustos ayında üretici fiyatlarındaki deflasyon da Pekin'in iç talebi canlandırma çabalarını sürdürmesine rağmen daha da kötüleşti.

Çin'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Ağusktos ayında geçen yılın aynı dönemine göre %0,6 arttı. Ekonomistler Temmuz ayında %0,5 olan artışın Ağustos ayında %0,7 olmasını bekliyorlardı.

NBS istatistikçisi Dong Lijuan yaptığı açıklamada, "Ağustos ayındaki yüksek TÜFE, yüksek sıcaklıklar ve yağışlı havadan kaynaklandı" dedi. Gıda fiyatları Temmuz ayında değişmezken Ağustos ayında yıllık %2,8 arttı. Gıda dışı enflasyon %0,7'den %0,2'ye geriledi.

Volatil gıda ve yakıt fiyatlarının hariç tutulduğu çekirdek enflasyon ise Temmuz ayındaki %0,4 seviyesinden Ağustos ayında %0,3'e geriledi.

Ağustos ayında üretici fiyat endeksi (ÜFE) geçen yılın aynı dönemine göre %1,8 düşerek son dört ayın en büyük düşüşünü kaydetti. Temmuz ayında üretici fiyatları %0,8 gerilemişti. Ekonomistler Ağustos ayında üretici fiyatlarının yıllık bazde %1,4 gerilemesini bekliyorlardı.

Çin'in döviz rezervleri 31.8 milyar dolar arttıÇin'in döviz rezervleri 31.8 milyar dolar arttı

 

Bank of America Çin'in büyüme görünümünü düşürdüBank of America Çin'in büyüme görünümünü düşürdü

 

Metal fiyatlarında Çin etkisiMetal fiyatlarında Çin etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)