E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin'deki hamleler piyasayı rahatlatır mı---

Çin'deki hamleler piyasayı rahatlatır mı

Çin'deki hamleler piyasayı rahatlatır mı
08 Ocak 2016 - 08:56 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda Çin'in son kararını ve piyasaya etkilerini değerlendirdi

Çinli regülatörlerin dün akşam aldıkları kararların ardından piyasaların bir miktar rahatladığını bu sabah itibariyle görüyoruz. Seans durdurma sisteminin yeteri kadar etkili olmayışından ötürü kaldırma kararı alan regülatörler ayrıca bankaların dolar alımlarına da tavan limit getirdi. Bu sabah itibariyle Yuan para birimini de destekleyici hamleler yapan Çin Merkez Bankası ile birlikte piyasalarda yukarı yönlü işlemler dikkat çekiyor. Peki bu hamleler piyasalardaki endişeyi azaltacak mı? Konuya farklı bir açıdan bakarsak, Çin’in ekonomisinde ciddi problemlerin yaşandığı ve devalüasyon hamlelerinin kısa zaman içerisinde sürmeye devam edebileceğini hatırlatalım. Ayrıca son gelen dedikodu haberlerini göz önüne alırsak Çin çok yakın bir zaman içerisinde faiz indirimine gidebilir. Bu yüzden piyasalarda yaşanan yükselişler şimdilik tepki mahiyetinde kalabilir. SP500 endeksi 1940 üzerinde şimdilik tutunmayı başarmış görünüyor. Birkaç gün 1940-1970 bandı aralığında dalgalanmanın devam etmesini bekleyebiliriz. Ancak genel görünüme baktığımızda negatif sinyaller ortaya çıkıyor. Fiyatların 1940 seviyesini kırmasının ardından 1900 seviyelerine doğru düşüşün devam ettiğini görebiliriz.

Tarım Dışı İstihdam Verisi ile Oynaklık Artabilir…

Hatırlanacağı gibi geçen sene Fed faizleri arttırmadan bir çok defa tarım dışı istihdam datasını heyecanla takip ettik. Hatta verilerin ardından çoğu kez piyasalarda sert hareketler oldu. O dönemde piyasaların odak noktası ABD verilerinin nasıl geleceğine yönelmişti. Bugüne döndüğümüzde ise piyasaların odak noktası ABD’den Çin’e doğru kaymış durumda. Bunu geçen gün gelen ADP rakamlarında gördük. Beklentilerin oldukça üzerinde bir ADP rakamı gelmesine karşın, piyasalar tarafında istenilen etkiyi göstermedi. Benzer bir şekilde tarım dışı istihdam tarafında da aynı durum yaşanabilir. Ancak verinin açıklanmasının ardından piyasalardaki oynaklık artacaktır. Bu ay beklenti rakamları biraz aşağı çekilerek 200 bin seviyesine gelmiş durumda. Verinin beklentilerin üzerinde açıklanması durumunda dolar endeksinde tekrar güç kazanımı görebiliriz. EURUSD paritesine baktığımızda; 1.0940 direncine ulaşan fiyatlarda geri çekilme izleniyor. Geri çekilmelerde 1.0830 ilk destek olarak takip edilebilir. Takip edilmesi gereken ana destek ise 1.0700 seviyesi. Fiyatların yükseliş yönünde devam edebilmesi için 1.0940 direncini aştığını görmemiz gerektiğini de belirtelim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)