E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizÇin'den gelen iyi veri piyasayı rahatlattı---

Çin'den gelen iyi veri piyasayı rahatlattı

Çin'den gelen iyi veri piyasayı rahatlattı
15 Temmuz 2016 - 09:39 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Güne Çin’den gelen büyüme rakamları ile başladık. Çin ekonomisinde ikinci çeyrekte krediler ve tüketici harcamalarındaki artışın desteği ile istikrar kazandı. Peki buradan gelen büyümenin kompozisyonu ne kadar sağlıklı? Çin en büyük endişe kaynağıydı piyasada , beklentiyi karşılayan verilerle iyimserliğin devam ettiğinin altını çizebiliriz. Hükümetin büyüme hedefi 6.5 iken gelen verinin bunun üzerinde olması ikinci çeyreğin stabilizasyon süreci olduğuna işaret ediyor. Büyüme rakamları dışında gelen Haziran ayı sanayi üretimi ve perakende satışlar verileri de beklentinin üzerinde geldi. Bu verilerden sonra Şangay borsasında ufak bir prim gözlendi ve Asya borsalarında 5. İşlem gününde pozitif seyir devam ediyor. İngiltere’ nin dün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında faiz kararında bir değişiklik olmaması piyasada biraz şaşkınlık yarattı ancak açıklanan toplantı tutanaklarından sonra Ağustos ayını güçlü bir şekilde masaya yatırdıklarını görüyoruz. Brexit’ ten çok kısa süre sonra gerçekleşen bu toplantıda bu kararı vermek için gözlemlenen ekonomik parametrelerin yeterli olmadığının altı çizildi. Amerika’ dan gelen üfe işsizlik rakamlarının pozitifliği ise ABD dolarını destekledi ancak bu durum gelişmekte olan ülkelerin para biriminde dolara karşı değer kaybı yaşatmadı. Bugün başlangıç itibariyle haftanın en önemli işlem günü olabilir. Yurt içinde açıklanacak olan bütçe dengesi verisi sonrasında ajanda yoğun ve önemli. Euro bölgesinden açıklanacak olan enflasyon rakamları Avrupa’ da ki para politikasının ve geçen ay başlayan özel şirket tahvil alımlarının işe yarayıp yaramadığının bir göstergesi olacak. Piyasanın beklentisi aylık bazda %0.2 yıllık bazda ise %0.1’lik artış gelmesi yönünde. Amerika’dan açıklanacak olan enflasyon verisi ise top10 listemizin ilk sırasında yer alan en önemli veri piyasada oluşan beklenti TÜFE’ de %1.1’lik artış olması yönünde devamında yine ABD’ den gelecek olan perakende satış, sanayi üretimi ve Michigan Tüketici endeksi verilerinin de takip edilmesi gerekir.

EUR/USD

İngiltere’nin faiz kararında değişikliğe gitmeyerek 0.50’ de sabit bırakması değer kazanan Euro varlıkları paritede ki aşağı yönlü baskıyı bir miktar ortadan kaldırdı. Ağustos ayı ile ilgili neredeyse herkesin hemfikir olduğu kararı ise bu etkinin süresini oldukça aşağıya çekti. Gün içerisinde açıklanacak kritik veriler bugün EURUSD paritesini oldukça hareketli kılabilir. Teknik seviyelere baktığımızda 1.11 üzerinde kalıcılık sağladığı noktada 1.1125 ve 1.1160 fiyat seviyeleri test edilebilir. Satış baskısının devamında ise 1.11’in altında 1.1090 ve 1.1070 seviyelerini yeniden görebiliriz.

USD/TRY

Paritenin saban saatlerinde 2.8880 önemli desteğinin üzerinde fiyatladığını görüyoruz. Yukarı yönde hareketin devamı için öncelikle 2.8900 hedeflennmeli. Ve bu kanal arasında sıkışma yaşanması durumunda yukarı yönde hareketin devamı için 2.8900 seviyesinin kırılması gerekir. Bugün için hem Avrupa hem de Amerika için enflasyon günü diyebilir. Her iki gelişmede parite de hareketliliğe neden olacaktır. Yukarı yönde 2.8970 ve 2.90 seviyesi hedeflenebilir. Aşağı yönde görülen kırılma paritenin 2.8750 seviyesine kadar sarkmasına neden olabilir

ALTIN

Yedi haftalık yükselişine yükselen risk iştahının etkisiyle ara veren altın şu sıralarda 1332 seviyesinden işlem görüyor. Bugün ABD tarafından 15:30’da açıklanacak Çekirdek Perakende Satışlar ve Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi verilerini takip edeceğiz. Altın için 1323.28 ve 1308.82 destek seviyeleri olrak söylenebilecekken yukarı yönlü hareketlerde 1335.93, 1342.38 ve 1350.91 direnç seviyeleri olarak belirlenebilir.

GBP/USD

Hafta başından itibaren Sterlin kayıplarını vererek yukarı yönde hareketine devam ediyor. 1.3400 bizim direnç noktamızdı zaten. Gün içerisindede bunu yukarı kırıp yükselişine devam ediyor. Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla güçlenen paritede Dün İngiltere Merkez bankası faiz kararında sonra yükselişine devam etti. %0.50 olan fazi oranlarının %0.25 seviyesine indirilmesi beklenirken faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmedi. Yükselişin devamıyla beraber ilk hedef 1.3480 ikinci hedef 1.3670 aşağı yönde bir değer kaybı ve tepki satışlarıda 1.3400 kırması halinde öncelikli olarak 1.3030 ve 1.2855 seviyesine kadar bir sarkma yaşanabilir.

Günün önemli şirket haberleri - 15.07.2016

 

Borsa güne yüzde 0.25 eksi puanla başladı

 

Altında düşüş sürecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)