E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den Hint pamuğuna yeniden değerlendirme---

Çin'den Hint pamuğuna yeniden değerlendirme

Çin'den Hint pamuğuna yeniden değerlendirme
29 Ocak 2019 - 08:50 borsagundem.com

Çin, ülkesi ile ABD arasındaki tarife savaşında avantajlı duruma geçen Hindistan'dan 500 milyon dolar değerinde Hint pamuk ipliği siparişini yeniden değerlendirecek

Çin, 500 milyon dolar değerinde Hint pamuk ipliği siparişini yeniden değerlendirecek.

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, ABD-Çin tarife savaşının 2018 Haziran-Eylül döneminde, ABD`nin, bazı Çin mallarına yüksek oranda gümrük vergisi uygulaması sonucunda, Çin de bazı Amerikan mallarına uygulanan gümrük vergilerini artırdığını açıklamıştı. Bu durumdan Hindistan pozitif anlamda yararlanmış ve Hindistan'ın komşu ülke Çin`e ihracatı, Haziran-Kasım döneminde yaklaşık % 32 oranda artarak 8.46 milyar dolara ulaşmıştı.

Bu defa, iyileşme yönünde aşama kaydeden ABD-Çin ilişkileri sonucunda, Hindistan`dan alınan bazı siparişler iptal edilmiş müzakereler ise yeniden ele alınmaya başlamıştır. Hindistan`ın Çin`e ihracatı, başta pamuk ipliğinde olmak üzere tekrar düşüş yönlü bir trend kazanmıştır.

Hint basınında yer alan haberde ise, Çinli ithalatçıların 400-500 milyon Dolar değerinde Hint pamuk ipliğinin alımı konusunda yeniden bir değerlendirme yapacakları bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)