E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den Japonya'ya ekonomik misilleme uyarısı---

Çin'den Japonya'ya ekonomik misilleme uyarısı

Çin'den Japonya'ya ekonomik misilleme uyarısı
02 Eylül 2024 - 07:39 borsagundem.com

Çin, Japonya'nın çip üretim ekipmanlarına yönelik kısıtlamalara ekonomik misilleme uyarısında bulunurken Japon yetkililer söz konusu misillemenin otomotiv üretimini sekteye uğratacağından endişeli.


Çin, Tokyo hükümetinin Çinli firmalara çip üretim ekipmanlarının satışını ve servisini daha da kısıtlaması halinde Japonya'ya karşı ciddi bir ekonomik misilleme tehdidinde bulundu.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre, üst düzey Çinli yetkililer Japon mevkidaşlarıyla yaptıkları son toplantılarda bu pozisyonu defalarca dile getirdi.

Japonya'da Toyota Motor Corp. tarafından Tokyo'daki yetkililere özel olarak söylenen bir korku, Pekin'in yeni yarı iletken kontrollerine, Japonya'nın otomotiv üretimi için gerekli olan kritik minerallere erişimini keserek tepki verebileceğidir.

ABD, Çin'in yarı iletken alanındaki ilerlemesini engellemek için uzun süredir yürüttüğü kampanyanın bir parçası olarak Tokyo Electron gibi firmaların Çin'e gelişmiş yonga üretim araçları satabilmesine ek kısıtlamalar getirmesi için Japonya'ya baskı yapıyor.

Avustralya'da konut değerleri artmaya devam ediyorAvustralya'da konut değerleri artmaya devam ediyor

 

Çin'in imalat sektörü Ağustos ayında büyümeye döndüÇin'in imalat sektörü Ağustos ayında büyümeye döndü

 

İngiltere'de emeklilere yakacak ödemesi kaldırılabilirİngiltere'de emeklilere yakacak ödemesi kaldırılabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)