E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiÇin'den KAAN’a büyük övgü: Tam bir beşinci nesil savaş uçağı---

Çin'den KAAN’a büyük övgü: Tam bir beşinci nesil savaş uçağı

Çin'den KAAN’a büyük övgü: Tam bir beşinci nesil savaş uçağı
24 Ağustos 2024 - 11:05 borsagundem.com

Çin medyası, Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı projesi KAAN'la ilgili bir makale yayınladı. Makalede, Türkiye’nin F-35 projesinden çıkarılmasının, ülkenin kendi savaş uçağını geliştirme konusundaki kararlılığını artırdığı vurgulandı.


KAAN, adından söz ettirmeye devam ediyor.

Çin ordu gazetesi, Türkiye’nin 5'inci nesil savaş uçağı projesi KAAN'ı derinlemesine ele aldığı bir makale yayınladı. Makalede, F-35 projesinden çıkarılmasının Türkiye’yi kendi savaş uçağını geliştirmede daha azimli hale getirdiği belirtildi.

"ABD yaptırımları Türkiye’yi azimlendirdi" yorumunda bulundu, "KAAN tam bir beşinci nesil savaş uçağı" tespiti yapıldı.

Çin ordu gazetesi Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı KAAN ile ilgili tam sayfa makale yayınladı.

DIŞA BAĞIMLILIĞIN AZALDIĞI VURGUSU

‘Türkiye’nin 5. Nesil Uçağı KAAN'ın AR-GE’sinin Başlangıcı ve Sonu’ başlıklı makalede, Türkiye'nin milli muharip uçağının geliştirilme sürecine derinlemesine yer verildi.

Yazıda "ABD’nin Türkiye’yi F-35 savaş uçağı projesinden çıkarması, Türkiye’yi savaş uçağı geliştirmede azimlendirdi" yorumunda bulunuldu.

Türkiye'nin savunma sanayisinin dışa bağımlılığının 2002'de yüzde 80 iken bugün bu oranın yüzde 20'ye gerilediğine dikkat çekildi.

Yazıda, KAAN'’ın beşinci nesil savaş uçağı özelliklerinin hepsine sahip olduğu da kaydedildi.

KAAN’ın süper manevra, süpersonik seyir, radar gizliliği ve süper algılama kabiliyetlerini taşıdığına atıf yapıldı.

"Kaan gerçek bir beşinci nesil savaş uçağı olarak adlandırılabilir" yorumunda bulunuldu.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türkiye beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı" ifadelerine de yer verildi.

"Dünyada beşinci nesil savaş uçağı kulübüne giren az sayıda ülkeden biri olmak Türk halkını mutlu ediyor" değerlendirmesi yapıldı. (ekonomim.com)

KAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladıKAAN, ikinci uçuşunu başarı ile tamamladı

 

Erdoğan: KAAN'a, Akıncı'ya ve Kızılelma'ya sahip olmak beka meselesidirErdoğan: KAAN'a, Akıncı'ya ve Kızılelma'ya sahip olmak beka meselesidir

 

KAAN muadillerine fark atıyorKAAN muadillerine fark atıyor

 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan KAAN için videolu paylaşımMilli Savunma Bakanlığı’ndan KAAN için videolu paylaşım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2024 16:56

    Tamam silah sanayi olmaz ise olmaz fakat milletvekillerinin, sırtımızı pkk, ypg, kandile dayadıklarını ve TSK lerine ATATÜRK ün itleri diyen parti ve ortakları eğer iktidara gelir ise silah sanayimizin durumu ve ülkemizinin bekası acaba nasıl olur arkadaşlar.ATATÜRK ün zamanında uçaklar yapar iken ismet inönü fabrikayı kapattırmış imzası ile uçak fabrikasındaki makinaları hurdacıya satmış mandacılığı kabulü değil bu.

  • Mete25 Ağustos 2024 16:26

    Bu uçak 2029 da denildiği özelliklerle envantere alınacaksa o tarihlerde ancak teslim edilecek yabancı uçak alımı için niçin arayış var ? Maliyeti ve boyutu küçültülüp bazı özellikleri sonraya bırakılıp 4. nesil özellikleriyle envantere daha önce alınmalı. Hürkuş dışında seri üretilen orduya teslim edilen yerli uçak henüz yok. Hürjetin de tek pilot ve pilotsuz versiyonu yapılıp seriye geçirilmeli sahadan gelen reel taleplere göre 2 yıl sonra yeni versiyonları çıkar yabancı uçak alımı düşünülmemeli. Kaan devam eder acil gerekler öne alınmalı.

  • Alo24 Ağustos 2024 23:03

    Ya kardeş bu batı.hayranlarına ne yapsan yaranılmaz.. ama nesil..halk gençlik.bunların kıymetini bilmedi..birazda iktidar iyi anlatamadı..halkın deger yargıları değişti..gözüne soksan..anlamadı..ama bunun bedelini işallah bedelini öder..ama iş işten geçer..açıkça seçimi BİDEN kazandı ne yazıkki.

  • İsmail ak24 Ağustos 2024 13:00

    Hıc kımse yorun yabmıyor hayırdır makettı ne oldu. Sadece kötüyü konusun hadi ıyı hic bir sey konusmayın