E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin’den piyasaya müdahale sesi---

Çin’den piyasaya müdahale sesi

Çin’den piyasaya müdahale sesi
13 Mart 2016 - 08:26 borsagundem.com

Çin’in sermaye piyasaları düzenleyici kurumu CSRC’nin yeni Başkanı Liu Shiyu piyasaya devlet müdahalesini savundu

Çin’in sermaye piyasaları düzenleyici kurumu CSRC'nin yeni göreve gelen başkanı Liu Shiyu devletin geçtiğimiz yıl yaşanan 5 trilyon dolarlık piyasa çöküşüne karşı devletin müdahale etme kararını savundu. Shiyu, yetkililerin müdahale etmemeleri durumunda daha büyük bir panik yaşanmasından korktuklarını belirtti.
Çin CSRC Başkanı Liu Shiyu hükümetin gelecekte de eğer ihtiyaç duyurulursa “kararlı” bir şekilde müdahale edeceğini söyledi. Shiyu, devlet kurtarma fonu China Securities Finance Corp.’un piyasadan çıkmaya yönelik bir planının bulunmadığını ve hükümetin ilk halka arzların hızlandırılmasına yönelik planları konusunda bir ajanda veremeyeceğini ifade etti.

SORULARI YANITLADI

Liu bir önceki CSRC Başkanı Xiao Gang’in koltuğunu devraldıktan sonra ilk kez düzenlediği brifingde soruları cevapladı. Daha önce Agricultural Bank of China Başkanı olan Liu, brifingi izleyenlere yanlızca 22 gündür CSRC başkanı olduğunu söyledi. Liu, devre kesici uygulamasından çıkarılacak dersler olduğunu ve ülkenin böyle bir sisteme hazır olmasının yıllar alacağını söyledi.
Liu, Çin hisse senedi piyasalarının geçtiğimiz yıl kritik bir durumla karşılaştığını ve kurtarmanın hükümete yeniden yapılandırma için zaman kazandırdığını söyledi. Liu, düzenleyici kurumun yaşanan piyasa kargaşalarından dersler çıkararak reformları desteklemesi ve artırması gerektiğini söyledi.
Liu, ilk halka arzlarda kayıt sistemine geçiş hakkındaki sorular karşısında böyle bir sisteme ihtiyaç duyulduğu ancak hayata geçirilmesinin zaman alacağı şeklinde cevap verdi. Kayda dayalı ilk halka arz sistemiyle CSRC’nin ilk halka arzlarda fiyatlara müdahale etme ihtimali kalmıyor ve şirketlerin halka arzları hız kazanıyor.
Liu, China Securities Finance Corp’un piyasadan çıkması konusunun tartışılması için henüz erken olduğunu ve kendisinin böyle bir fikri şimdiye kadar hiç düşünmediğini söyledi. CSRC, geçtiğimiz Ağustos’ta China Securities Finance Corp’un yıllarca piyasada kalacağını söylemişti. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, devlet fonu China Securities Finance Corp’un yaklaşık 600 halka açık şirkette hissesi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat13 Mart 2016 11:43

    ekonomin teklemeye başlamışsa alacağın tedbirlerin hepsi hikaye olur,en büyük tedbir baştan önlem almaktır.çinde emlak balonu varmı var,borsanda fiyat kazancın yüksekmi yüksek,halkı bankalara borçlandırdınmı boçlandırdın,büyümen yarı yarıya düştümü düştü ,olay bitmiştir.