E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den sonra dünyada ikinci... Eskişehir'de büyük rezerv keşfi!---

Çin'den sonra dünyada ikinci... Eskişehir'de büyük rezerv keşfi!

Çin'den sonra dünyada ikinci... Eskişehir'de büyük rezerv keşfi!
28 Haziran 2022 - 13:43 borsagundem.com

Çin'den sonraki ikinci en büyük nadir element rezervi Eskişehir'de keşfedildi.

Eskişehir'de Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv keşfi yapıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, burada ilk etapta yıllık bin 200 ton cevher işleyecek bir üretim tesisinin kurulacağının müjdesini verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'nin nadir element sahalarından Eskişehir Beylikova dünyanın Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanıdır. Şimdi burada ilk etapta yıllık bin 200 ton cevher işleyecek bir üretim tesisi kuruyoruz" ifadelerine yer verdi.

Başkan Erdoğan, bölgeyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Nadir elementlerin üretimini de öncelik olarak belirledik. Teknoloji bağımsızlığın ayrılmaz parçası olan madenlerin üretimi ve nihai ürüne dönüştürülmesi hususunda yeni bir adım adım atıyoruz. Geçmişte türlü kampanya, engelleme ve zorluklarla ülkemizin dışında tutulduğu bu alana artık güçlü bir şekilde girmenin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Eskişehir Beylikova, dünyanın Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanıdır. Burada bir üretim tesisi kuruyoruz. Denemeden sonra endüstriyel tesis yatırımına hemen başlıyoruz.Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarımıza alenen karşı çıkan, Karadeniz'e burun kıvıran çevreler Adana'daki kuyulara Beylikova'dan da rahatsız olacaklardır ama artık kusura bakmasınlar.

ADANA'DA 2 KUYUDA YÜKSEK KALİTELİ PETROL BULDUK

Akşam'ın haberine göre son dönemde Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız 2 kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Küresel maden üretiminin düştüğü salgın döneminde yıllık 6 milyar dolarlık maden ihracatıyla krizden pozitif yönden ayrışan ülkeler arasında yer aldık. Madenlerimizin katma değerli ürünler olarak ihracı konusuna odaklandık.

Merkez Bankası rezervlerindeki erime sürüyor

 

Bor madenleri özelleştiriliyor

 

Demir cevheri ve bakır fiyatlarında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mkc28 Haziran 2022 16:48

    Nadir elementler, uzay teknolojisinden savunma sanayine cep telefonlarından LED aydınlatmasına kadar hayatımızın her safhasına girmiş bulunmaktadır. Belki isimlerini hiç duymadığımız ama onlarsız da yapamadığımız periyodik tablonun atom numarası 57 ile 71 arasında olan 15 element, lantanitler olarak anılır. Latince saklanmış demek olan lantan, lantanitlerin ilk elementidir. Bunlara skandiyum ve itriyum da eklenince, 17 elementten oluşan nadir elementler grubu oluşur. İndiyum, tellür ve hafniyum gibi gün geçtikçe azalan elementlerle birlikte bu sayı 20'yi bulur. Kullanım alanlarıyla işte o nadir elementler...

  • okiman0728 Haziran 2022 16:41

    sona doğru geldikçe daha neler bulacağız bakalım

  • Selim28 Haziran 2022 15:04

    Nadir element buldunuz da adı neymiş arkadaş ! Yok mu bunun adı?