E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin'in adımları piyasalara yeterli olmadı---

Çin'in adımları piyasalara yeterli olmadı

Çin'in adımları piyasalara yeterli olmadı
12 Ocak 2016 - 08:58 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasada öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

Çin Merkez Bankası’nın hafta başından itibaren piyasaları sakinleştirmek için atmış olduğu adımlar yeterli olmuş gibi görünüyor. Hatta yatırımcıların kafasının karışmasına daha fazla sebep olarak riskten kaçınılmasına daha çok neden oldu diyebiliriz. Bu yüzden başta Asya borsaları olmak üzere emtia ve diğer vadeli piyasalarda değer kayıpları söz konusu. Bu arada petrol fiyatlarının da 30 dolar sınırına dayanmasını gözden kaçırmamak gerekir. Petrol fiyatlarında sert düşüşlerin devam etmesi piyasaların daha da kırılgan bir yapıya dönüşmesine sebep olabilir. SP500 vadeli endeksi de 1900 desteğine kadar geri çekilmiş durumda. Fiyatların bu seviyede tutunabilmesi halinde kısa vadeli bir tepki hareketi yaşanabilir. 1900 seviyesinin altında fiyatların kalıcı olması halinde en önemli destek 1840’ta bulunuyor.

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sona Mı Erdi?...

Geçen hafta oldukça iyi bir performans sergileyen altın fiyatlarında birkaç gündür kâr satışlarının yaşanması dikkat çekiyor. Emtia piyasasında yaşanan düşüş dalgası altın fiyatlarını etkilememiş gibi görünse de, fiyatlarda satışların derinleşmeye devam etmesi halinde altın fiyatlarında da yükseliş trendinin yerini tekrardan düşüş trendinin aldığını görebiliriz. Geçen hafta 1110 direncine ulaşan altın, bu seviyeyi aşamadı. Satışların devamı halinde ilk etapta 1080-1085 aralığı önemli bir destek olarak belirtebiliriz. Bu seviyenin kırılması halinde altın fiyatlarında güçlü bir düşüş trendi başlayabilir.

Dolar/TL 3.05 Seviyesine Yaklaştı…

Yurtiçi tarafa baktığımızda ise Dolar, TL karşısındaki değer kazancını sürdürmeye devam ettiğini görüyoruz. Özellikle kısa vadeli gösterge faizin %11 in altına düşmediğini hatırlatalım. Faiz tarafında kalıcı geri çekilme olmadığı müddetçe Dolar’ın TL ‘ye karşı değer kazancı sürecektir. Diğer bir taraftan ise gelişmekte olan ülke para birimlerinde ciddi değer kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Bu da TL piyasasını da negatif etkileyen diğer unsurlar arasında yer almakta. Fiyatların 3.05 seviyesine yaklaşmasıyla birlikte 3.07 direnci önem kazandı. Üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi halinde yukarı yönlü ivmelenmenin artacağını bekleyebiliriz. Geri çekilmelerde ise ilk destek 2.98, sonrasında ana desteğimiz ise 2.95 olarak yer alıyor.

İkon Menkul Değerler,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)