E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'in altın ithalatı düşüyor---

Çin'in altın ithalatı düşüyor

Çin'in altın ithalatı düşüyor
25 Ağustos 2014 - 15:38 borsagundem.com

Çin'in Hong Kong'dan altın ithalatı, zayıflayan talep ile birlikte, Temmuz ayında yüzde 42 geriledi

Çin'in Hong Kong'dan altın ithalatı, Temmuz ayında, hükümetin yolsuzluk karşıtı kampanyası ve fiyat düşüşlerinin Çinli tüketicileri caydırması sonucu, önceki aya göre yüzde 42 düştü. 

Bloomberg'in Hong Kong Nüfus ve İstatistik Kurumu verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, net ithalat Temmuz ayında 21.1 ton olarak gerçekleşti. Bu veri Haziran ayında 36.4 ton ve geçen yılın aynı döneminde 113.2 ton seviyelerinde gerçekleşmişti. Çin'de Hong Kong'a yapılan altın ihracatı ise, Haziran ayı seviyesi olan 19.7 tondan 17.9 tona geriledi. Çin bu verileri yayınlamıyor. 

İthalatta süregelen zayıflık, 2013 yılında Hindistan'ı geçerek dünyanın en büyük altın kullanıcısı haline gelen Çin'de, altının ayı piyasasına girmesi ve bu durumun Çinli tüketicileri alım yapmaktan alıkoymasının ardından, yavaşlayan talebe ilişkin işaretlere katkıda bulunuyor. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bu yıl uygulamayakoyduğu yolsuzluk karşıtı kampanya, dünya Altın Konseyi'ne göre, lüks mallara olan talebin azalmasına neden oldu. Fiyatlar geçen ay, aralarında Goldman Sachs Group Inc.'nin de bulunduğu bazı bankaların aşağı yönlü tahminleri ile birlikte, Aralık ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Beijing'de Capital Futures Co. analisti Liu Xu, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Tüm işaretler, altın talebinin , zayıf tüketici talebine bağlı olarak düştüğünü göstermeye devam ediyor," dedi.

Londra merkezli Konsey, 14 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Çin'de altın tüketiminin bu yılın ikinci çeyreğinde, yolsuzluklara karşı resmi önlemlerin artırıldığı bir ortamda, alıcıların daha az külçe, sikke ve mücevher alımı gerçekleştirmesi ile birlikte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 düşerek 192.5 tona indiğini kaydetti.

Goldman'a göre, altın, ABD ekonomisinde toparlanmanın hız kazanması ile birlikte, 2014 yılının sonuna kadar ons başına 1,050 dolara düşecek. 

Spot altın Londra'da yüzde 0.3 düşerek, Beijing saati ile 17:21'de, ons başına 1,277.86 dolara indi. Fiyatlar bu ay, geçen ayki yüzde 3.4'lük kaybın ardından yüzde 0.4 daha düştü. Şanghay Altın Borsası'nda yüzde 99.99 saflıktaki külçe altın Temmuz ayında yüzde 1.6 düştü.

Hong Kong resmi verilerinin gösterdiği üzere, anakara Çin'de alıcılar Temmuz ayında, hurda altın dahil, 38.8 ton altın alımı gerçekleştirdi. Bu miktar Haziran ayında 56.1 ton ve geçen yılın aynı döneminde 129.2 ton seviyelerindeydi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)