E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin’in altın rezervleri sabit kaldı---

Çin’in altın rezervleri sabit kaldı

Çin’in altın rezervleri sabit kaldı
07 Ekim 2024 - 08:28 borsagundem.com

Çin'in altın rezervlerinin değeri ağustosta 182,98 milyar dolar seviyesinden eylül ayında 191,48 dolara kadar yükselmesine rağmen Merkez Bankası, altın alımının yapılmadığını duyurdu. Çin, altın miktarını üst üste beşinci ayda da sabit bıraktı.

Çin Merkez Bankası’nın pazartesi günü yayımladığı resmi verilere göre, eylül ayında beşinci ay üst üste altın alımını durdurdu. Bunun başlıca nedeninin altın alımlarındaki artış olduğu kaydedildi.

Çin'in altın varlıkları geçen ayın sonunda 72,8 milyon troy ons seviyesindeydi. Ancak altın rezervlerinin değeri ağustos sonundaki 182,98 milyar dolardan 191,47 milyar dolara yükseldi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, altın fiyatları bu yıl şu ana kadar yaklaşık yüzde 28 arttı ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin başlaması, jeopolitik gerginlikler ve merkez bankalarından gelen güçlü taleple desteklenerek 14 yılın en büyük yıllık artışına doğru ilerliyor.

UBS: Çin mütevazı bir mali paket açıklayabilirUBS: Çin mütevazı bir mali paket açıklayabilir

 

Goldman Sachs, Çin hisse senetleri için tavsiyesini yükselttiGoldman Sachs, Çin hisse senetleri için tavsiyesini yükseltti

 

Arjantin, altın rezervlerini yurt dışına gönderiyorArjantin, altın rezervlerini yurt dışına gönderiyor

 

Rusya ve Çin'in altın rezervleri artırmaya devam ediyorRusya ve Çin'in altın rezervleri artırmaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)